Tarih: 29.10.2018 20:31

"KALİGRAFİ" Eğitimde

Facebook Twitter Linked-in

 

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS Merkezde 2018-2019 Eğitim öğretim döneminde Serbest Etkinlik Dersinde İlkokul 3.sınıf öğrencilerine kaligrafi öğretilmeye başlandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK´un, yeni eğitim yapılanması felsefesi doğrultusunda oluşturulan bu uygulama ile öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkacağı belirtiliyor.

İlerde MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI tarafından eğitim MÜFREDATINA gireceğine kesin gözü ile bakılan olan bu çalışmanın, Danişment ilkokulu ?3/A sınıfı?, öğretmeni Osman ÇELİK rehberliğinde Serbest Etkinlikler Dersinde  KALİGRAFİ sanatına ilk adımlarının atıldığı bilgilerine ulaşıldı.

Devlet okullarında ilk defa uygulanan bu yazı çalışması sayesinde, öğrencilerin yazı zevkinin geliştirilmesinin de hedeflendiği belirtildi. Öğretmenleri Osman Çelik tarafından, kaligrafi çalışması için ?özel kalem ve özel önlük? oluşturulurken, bunun felsefi yaklaşımının hat, tezhip, ebru, gibi medeniyet temeli olan sanatların ilk adımı olacağı vurgulanıyor.

Bu sanatlı yazı çalışmasının İlkokul seviyesinde ilk defa SİVAS´ta uygulamaya başlatıldığı belirtilirken, eğitimin yıl boyu devam edeceği ve son demde bir sergi açılarak tanıtımının yapılacağı öğrenildi.

Öğrencilerin yazılarının güzelleşmesinin ve karakter eğitimlerinin gerçekleşmesi amaçlanırken, çocukların bu çalışmada yer alması eğitimciler tarafından taktir topluyor. Eğitimciler, duyarlı ve bilinçli bir nesil için bu tür çalışmaların hayatiyet taşıdığına vurgu yapıyorlar. Çocukların toplum dışı davranışlara yönelmemeleri için, ruh yönlerinin beslenmesi gerektiğini ve bu beslenmenin de sanatla olmasının hayatiyet taşıdığına dikkat çekiliyor.

KALİGRAFİ etkinliğini duyan pek çok ÖZEL OKUL yöneticisinin konu ile ilgili temasa geçerek bilgi aldıkları öğrenildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —