Kamu Vicdanı Rahatsız!

Kamu Vicdanı Rahatsız!

Mustafa ALTINSOY olayı gizemini koruyor. SİVAS´ta FETÖ ile mücadele eden ve FETÖ mücadelesi Bakanlıkça örnek alınan bir Milli Eğitim Müdür Yardımcısını pasif göreve alan ve ardından da cezalandırır gibi görevlendirmesini iptal ettiren ALTINSOY´u, buna rağ

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta bulunduğu 3 yıl süre zarfında adı pek çok yolsuzluk ve usulsüzlüğekarışan Mustafa ALTINSOY´un ?MÜFETTİŞ RAPORUNA? yansıyan paraları ?iç ettiği? kamuoyu önüne serilmişti. TÜYÜ BİTMEMİŞ yetimin hakkını dahi gözetmeyen bir ismin ADANA´da hala MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ olarak görev yapması kamu vicdanını yaralamaya devam ediyor.

MANİSA´da ?paralı işler? nedeniyle kovuşturma geçiren ve akabinde oradan SİVAS´a gönderilen MUSTAFA ALTINSOY´un SİVAS´ta da rahat durmadığı biliniyor.

Özellikle şehirdeki ?EHLİ SÜNNET CEMAATLERİ? eline dolayan ve her birine ?ben size intisaplıyım? diye mavi boncuk dağıtıp, ?koltuğunu koruma? çabası içinde olduğu herkes tarafından dile getiriliyor.

ŞEHRE gelir gelmez şehirdeki dengeleri titizlikle inceleyen ve bu dengeler doğrultusunda hareket eden ALTINSOY´un ?DEVLETTEN HABERSİZ BİR DERNEĞE YER TAHSİSİ? diğer STK´ların tepkisini çekmiş ve onlarda aynı tahsisi talep etiklerini kamuoyu içinde homurdanarak dile getirmişlerdi.

Buna mukabil, işini doğru yapan eğitimcileri de mercek altına alan ALTINSOY´un , kendi usulsüzlüklerini örtmek için ?satın aldığı?okul idarecileri vasıtasıyla ?kumpas? soruşturmaları organize ettiğini SİVAS POSTASI kamuoyu gündemine getirmişti.

Hatta ?İSTİKLAL MARŞI? hassasiyetleri olmayanların da ALTINSOY tarafından özel kollandığı eğitmcilerce dile getiriliyor.

MİLLİ EĞİTİM MERKEZ teşkilatında ise ALTINSOY´un usulsüz harcama taleplerine karşı koyan, dürüst vatanperver MÜDÜR YARDIMCILARININ görevlendirmelerini iptal ettirmesi ise kamuoyunda yankı uyandırmış ve tepki çekmişti.

ALTINSOY´un BAKANLIK MÜFETTİŞ RAPORLARINA yansıyan ?sınavda olmadığı halde para alması? ise kamu vicdanını yaralamaya devam ediyor.

SİVAS´tan ADANA´ya gönderildiği ve seçime kadar beklendiği ifade edilirken, SEÇİM SONRASI yeni kabinede yer alan Prof.Dr. ZİYA SELÇUK´un şaibelere bulaşmış bir isimle çalışmayacağı ve yeni başlangıçlar yeni isimlerin şart olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Aşağıda verilen iki paragraf ise BAKANLIK MÜFETTİŞLERİNİN resmi açıklamasını yansıtmaktadır;

?Mustafa Altınsoy´un il dışında bulunduğu halde 13/05/2017 tarihli sınav görevi için 461,18 TL, 14/05/2017 tarihli sınav görevi için 461,18 TL, 20/05/2017 tarihindeki sınavda 194,29 TL, 21/05/2017 tarihindeki sınavda 225,52 TL, olmak üzere toplam 1.342,17 TL ücret aldığı tespit edilmiştir?.

?03/01/2016 Pazar günü yapılan açık öğretim kurumları sınavlarında bölge koordinasyon kurulu başkanı olduğu halde Sivas´ta bulunmadığı günlerde yapılan merkezi sınavlarla ilgili komisyon ücretlerini aldığı şeklinde sübuta ermektedir.? denilmekte?.?



Anahtar Kelimeler: Kamu Vicdanı Rahatsız