KAMU YARARI GÖZETİLDİ Mİ?

KAMU YARARI GÖZETİLDİ Mİ?

Geçtiğimiz aylarda yaptığımız haberde, RESMİ TESİS alanının yangından mal kaçırırcasına KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA alanına çevrildiğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Böyle bir tadilatta nasıl bir kamu yararı gözetildiği ise merak ediliyor. Bu haberlerimize şu

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS POSTASININ defatle yaptığı geçmiş haberlerimiz e göre, SİVAS MERKEZ Danişment Gazi Mahallesi Pafta 150-Ada:376 Parsel 1 olan resmi alandaki imar tadilatı yapıldığı biliniyor?

2017 öncesi 376 ada, burası RESMİ TESİS alanı iken 2017 de dönemin Belediye Başkanı Mecliste yaptığı konuşmada ?Çimento Fabrikasının 376 alanla ilgili bir dilekçenin olduğu ve bu dilekçede kendilerine ait olan bu yerin ihtiyaçları olmadığından dolayı bir yatırımcının istediği ve bundan dolayı 376 adanın resmi tesis alanından çıkarılarak ?KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA? alanına dönüştürülmesi isteniyor?  diye Meclise konuştuğu öğrenildi.

Akabinde alanın resmi alandan çıkarılarak, Kentsel Çalışma Alanına dönüştürüldüğü bilgilerine ulaşıldı.

Belediyenin böyle bir tadilatta nasıl bir kamu yararı gözettiği merak ediliyor.Ayrıca Belediyenin KURUMLARA böyle bir arsaya ihtiyaçlarının olup olmadığını resmi olarak sorup sormadığı da bilinmiyor.

Defaatle gündeme getirmemize rağmen hala BELEDİYEDEN bir açıklamanın gelmemesi ise hayretle karşılanıyor.

 

 



Anahtar Kelimeler: KAMU YARARI GÖZETİLDİ