KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR!

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR!

Sayıştay Raporunda ilginç hukuksuzluklar kayıtlara geçti...

STHM ÖZEL HABER

SAYIŞTAY RAPORUNDA;

· Taşınmaz varlıklarına ilişkin yapılan incelemede, akaryakıt satış istasyonunun işletilmesinin ihalesiz olarak bir firmaya verildiği görülmüştür.

· Dernek tarafından kullanılan taşınmaza ait kira giderlerinin belediye bütçesinden ödenmemesi gerekmektedir.

(Belediye PTT’ye ait bir yeri kiralıyor ve ücretsiz olarak bir derneğe tahsis ediyor.)

· Belediye itfaiye eri almak için gerekli işlemleri yaparak sınav açmış, yapılan değerlendirme sonucunda 62 kişi aday itfaiye eri olarak atanmıştır. Aday itfaiye erlerinden 32 kişi İtfaiye Müdürlüğünde görevlendirilirken, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünde: 2, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde:1, Mali Hizmetler Müdürlüğünde 8, Özel Kalem Müdürlüğünde 2, Yazı İşleri Müdürlüğünde 3, Zabıta Müdürlüğünde 14 olmak üzere 30 kişi diğer birimlerde görevlendirilmiştir.

· Ambalaj atıklarının çevreye zarar vermesinin önlenmesi ve ekonomiye kazandırılması hakkının ihale yapılmaksızın protokol ile üç firmaya verildiği görülmüştür.

· Belediye yönetiminde bulunan hal işletmesinde bir kişiye dolaylı olarak birden fazla işyerinin verildiği görülmüştür.

· Aynı pazar yerinde bir kişiye ikiden fazla satış yeri verildiği görülmüştür.

· Katı Atık Depolama Alanı ile İlgili Sınırlı Ayni Hak Tesisinde Şartname ve Sözleşmeye Aykırı İşlem Yapılması

· Taşınmaz tahsislerinde süre belirtilmediği görülmüştür.

Mevzuatta en uzun tahsis süresinin yirmi beş yıl olarak belirlenmesine rağmen, kurum tarafından yapılan taşınmaz tahsislerinden bazılarının 25 yıllık azami süreye uyulmadan hizmet süresi boyunca tahsis edildiği tespit edilmiştir. Her ne kadar 2020 yılı Denetim Raporunda da yer verilen bu hususta, yeni yapılan tahsislerin 25 yılı geçmeyecek şekilde belirlendiği görülmüşse de, daha önceki tarihlerde yapılan süresiz tahsislere ilişkin düzeltici bir işlem yapılmadığı anlaşılmaktadır. Öncelikle hizmet süresi boyunca tahsis edilen taşınmazların süresinin belirlenmesi, süresi 25 yılı gecen tahsis kararlarının meclis kararıyla yenilenerek, mevzuata uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

· Belediyenin ihale ettiği iki adet parkomat kiralamasına ilişkin şartnamenin süresinin bir yıl olarak belirlenmesine karşın şartnamede yer alan belirsiz hüküm nedeniyle sürenin sürekli uzatıldığı ve şartname ile sözleşmesinde belirsizlik olduğu görülmüştür.

· Belediyeye ait hayvan barınağında kullanılması için veteriner tıbbi malzeme tedarik eden yüklenicinin mevzuatta belirtilen şartları taşımadığı anlaşılmıştır. Denilmektedir...

Belediyenin bu usulsüzlükleri nasıl gidereceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor..



Anahtar Kelimeler: KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR!