Tarih: 08.06.2023 14:53

KAMUOYU MERAK EDİYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Yaklaşık 6 ay önce gerçekleşen seçimle yönetimi değişen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile ilgili her gün yeni bir iddia gündeme geliyor.

Sivas kulislerinde son olarak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nı STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırımın desteği ile Mutlu Türkoğlu’nun idare ettiği iddiası konuşulmaya başlandı.  Mutlu Türkoğlu’nun yaklaşık 4 yıl önce STSO’da “memur” olduğu halde bugün kurumda etkin bir rol üstlendiği ifade ediliyor.

Zeki Özdemir STSO seçimlerinde “İlçelerimizle birlikte başaracağız, ilçelerimiz büyüyecek Sivas büyüyecek, üyelerimizin hibe projeleri ücretsiz hazırlanacak, kapanan kredi garanti fonu Şubesi yeniden açılacak” gibi vaatlerde bulunmuş ve seçimi kazanmıştı. İddiaya göre seçimi kazanan Özdemir seçimin ardından yakın çevresine, “Ben çok vaatte bulundum bunları nasıl gerçekleştireceğim” şeklinde içini döktü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından güven eksikliği ile göreve başlayan Özdemir ile ilgili STSO’yu yakından bilenlerin öngörüsü doğru çıktı.  Şu an kamuoyunda ve STSO çevrelerinde STSO’yu 4 yıl önce kurumda memur olan Mutlu Türkoğlu’nun yönettiği ve tüm birimlerde hâkim olduğu iddia ediliyor.

Sivas kulislerinde konuşulan “STSO’yu Mutlu Türkoğlu yönetiyor” iddiası ise Zeki Özdemir’in pasif duruşu ve Osman Yıldırım ile Mutlu Türkoğlu’nun arasındaki diyalog nedeniyle oldukça gerçekçi kabul ediliyor. Geçmiş dönemde Mustafa Eken ve yönetimi,  STSO’da temsilde ve üyelerin hak ve menfaatlerini korumada yetersiz kaldığı, şahsi işlerinin peşinde koşarak zenginleşme çabasında olduğu yönünde ağır eleştiriler almıştı. Ortaya atılan iddialar ise Zeki Özdemir ve Osman Yıldırım’ı hedef tahtasına koyarken Osman Yıldırım’ın planları doğrultusunda önce Mutlu Türkoğlu’nun yönetim kurulu Başkan yardımcısı yapıldığı ve sonrada zayıf bir yönetim kurulu oluşturularak Mutlu Türkoğlu’nun STSO’ya hâkim olmasının önünün açıldığı şehirde konuşuluyor.

 Sivas kamuoyunda ise STSO’da bir an önce Zeki Özdemir’in ipleri ve yönetimi eline alması, üyelerin en büyük beklentisi olan Hızlı Tren ve Nuri Demirağ Organize sanayi yatırımlarının hızlandırılması bekleniyor.

kaynak: www.kent58 haber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —