KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

Belediye´nin KIZILIRMAK´ın altından kalkamayacağı belirtilirken, Kızılırmak´ın Devlet Projesi olarak ele alınması bekleniyor.

 SPHM ÖZEL HABER 

  MARMARAY gibi devasa bir projeyi hayata geçiren Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın, KIZILIRMAK için de aynı başarıyı göstereceği biliniyor. 

Osmanlı´nın yitik hayal ve aşklarından olan Kızılırmak Projesinin üçüncü büyük Türkiye Projesi olması bekleniyor.  Kızılırmak´ın mutlaka Türkiye gündemine alınması gerektiğini dile getiren pek çok Sivaslı, Kızılırmak´ın elden geçirilmesi durumunda, ORTA ANADOLU da yeni bir cazibe merkezinin oluşacağı belirtiliyor. 

Kızılırmak´ın Uluslar arası bir firma tarafından düzenlenmesi durumunda Orta Anadolu´da ikinci bir İstanbul oluşacağına dikkat çeken analistler, Sivas ve çevre illerdeki göçün durmasına önemli katkı sağlayacak büyük bir adım olacağını vurguluyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´a mutlaka ama mutlaka KIZILIRMAK projesinin sunulması zamanının geldiğini dile getiren Sivaslılar, bunu sunabilecek tek siyasinin ise İsmet YILMAZ olduğunu dile getiriyor. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet YILMAZ´ın Kızılırmak´ı Cumhurbaşkanına anlatmasını bekleyen pek çok Sivaslı, şehrin Kızılelması olan bu ırmağın ancak ve ancak devlet eliyle abad edilebiceğini belirtiyorlar.