Karabağ Türk´tür!

Karabağ Türk´tür!

Buğrahan Karaman Yazdı

Bu makalenin amacı Hocalı Katliamı´nı ve Ermeni terörünü tekrar hatırlamak içindir. Bundan 28 yıl önce  Azerbaycan´nın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri yüzlerce Türkü katletmiştir. Sovyet Alayının da desteği ile Hocalı kasabasına giren Ermeniler, kadın çocuk erkek ayrımı yapmadan işkenceye varan yöntemlerle eşine az rastlanır bir katliam gerçekleştirmişlerdir.

             Karabağ´ın en önemli tepelerinden ve dolayısıyla hakim konumu itibariyle önemli bir mevki olan Hocalı kasabası Ermeni kuvvetleri için önemli bir askeri hedefti. Kasaba aylarca top ateşine tutulup ve Ermeni kuvvetlerince abluka altına alınıp, etrafıyla bağlantısı kesildi.        Katliamın gerçekleştiği tarihlerde 10 bin nüfuslu Hocalı´da 3 bin civarı Azerbaycan Türkü bulunmaktaydı. Ermeni kuvvetleri 25 Şubat´ı 26 Şubat´a bağlayan gecede bölgedeki Sovyetlerin 366. Mekanize Alayının da desteği ile Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70´den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletti.

            Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde bir çoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlendi. Dünyada büyük birçok ülke Hocalı Soykırımı´nı soykırım olarak görmezken,ülkemizde dahi son yüzyılın en büyük Türk katliamları unutturulmaya çalışılmaktadır. Türk ve Türklük düşmanı bir Ermeni öldürüldüğü zaman bütün dünyada hepimiz Ermeni´yiz diyenler nasıl olurda yüzlerce Türk´ün katledildiğini görmezler !

            Hocalı´nın şüphesiz stratejik konumundan çok, Ermenilerin, Türklerden öç almak niyetiyle bu katliamı yaptığını bilmekteyiz. Bizler bu insanlıktan uzak, vahşet ve kanlı günü unutturmamak adına her zaman çalışmaktayız. Ermeniler´in ?Hocalı Hadisesi´ olarak nitelendirdiği bu vahşeti Azerbaycan Parlamentosu soykırım olarak ilan etmiş, bunun yanında büyük ülkelere nazaran birçok ülke, kurum, kuruluş ve  insan hakları savunucuları tarafından da bu şekilde nitelendirilmiştir.

             Hocalı Soykırımı´nın arkasında, kimlerin ne sebeple silahlandığını bizler kadar sizler de iyi biliyorsunuz. Bilmeyenler için tekrar hatırlatalım ki Ermeniler tarafından Türk milletine yapılan zulümlerin tek bir açıklaması vardır. O da : Türk vatanına ve Türk milletinin öz canına olan düşmanlıklarındandır. Bu düşmanlığın bir gün dostluğa dönüşeceğini düşünenler büyük bir hayal içindedirler.

            Örneğin Cennet mekan Enver Paşa Türk-Ermeni dostluğu hakkında Ermenileri kastederek ?İnsan ile veba mikrobu dost olmaz? demiş ve durumu gayet iyi açıklamıştır. Şimdi bu soykırımdan yola çıkarak yüce Türk milletine sesleniyoruz ki yüzlerce soydaşımızı gözünü kırpmadan şehit eden bu güruha , bunlarla iş birliği içinde olan, dolaylı ya da dolaysız yoldan destek verenlere, ?Hocalı soykırım değildir? diyenlere tuğ kaldırıp : ?Biz Türk´üz, Türk´e kılıç kaldıran eli kırarız?, deyip bilinçsizce sokağa dökülüp ?Hepimiz Ermeni´yiz? diyenlere gerçekleri göz ardı etmemelerini istiyoruz. Soykırımda şehit olan Azerbaycan Türk´ü kandaşlarımıza Allah´tan rahmet, bu soykırımda ise Türk´ün canını yakan her şeye lanet ediyoruz !

 

TÜRK IRKI SAĞ OLSUN!

 

Buğrahan KARAMAN

 



Anahtar Kelimeler: Karabağ Türk