Karadeniz-Akdeniz Yolu Bitiyor

Karadeniz-Akdeniz Yolu Bitiyor

140 yıllık bir hayal olan Karadeniz Akdeniz yolunun 2017 yılında tamamlanacak olması, Sivas´ı adeta şaha kaldıracak. Sivas- Ordu arasının 3 saate inmesi ile, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezinin daha da cazip hale geleceği vurgulanıyor.

 

Sivas YILDIZ DAĞI Kış Sporları Merkezi´ni hayata geçirmek ile tarihi bir adım attı. Karadeniz- Akdeniz yol hattının 2017 yılında tamamlanarak faaliyete geçecek olması da Sivas´ı kış turizm merkezine dönüştürecek. Karadeniz insanın kayak yapmak için en yakın Yıldız Dağı´na gelebileceği ön görülürken, özellikle atıl halde kaderine terk edilen Sıcak Çermik´in de yeniden dizayn edilmesi halinde kaplıca turizmi için bulunmaz fırsat olacağı belirtiliyor.

 SİVAS- ORDU Arası 3 SAATE İNECEK

Sultan Abdulhamid Hanın büyük hayali olan Karadeniz Akdeniz yolunun hayata geçmesi durumunda Sivas ile Ordu arasının yaklaşık 3 saate ineceği ve Karadeniz insanının da 3 saat içinde Sivas´a geleceği öngörülüyor.

Kış turizmi ve kaplıcalar konusunda en ideal şehrin SİVAS olduğu da dile getirilirken, bu yolun Sivas´a altın çağını yaşatabileceği vurgulanıyor.

Sıcak Çermik-Yıldız Dağı yolunun da bahar ile birlikte yapılması durumunda, SICAK ÇERMİK-YILDIZ DAĞI ve KARADENİZ üçgeninin de tam olarak tamamlanıp, Sivas´ı OrtaAnadolu´nun İkinci İSTANBUL´u yapacağı dile getiriliyor.

YILDIZ DAĞI Kış Sporları Merkezi´nin ilk defa Sivas ölçeğinde dev bir yatırım olduğu da dile getirilirken, profosyönel işletmecilik mantığının da hayata geçirilmesinin elzem olduğu vurgulanıyor.

Bütün Türkiye´ye örnek olabilecek bu Kış Sporları Merkezinin, 2017 yılı itibariyle Karadeniz´e açılması anlamındaki planlamaların da, şimdiden düşünülmesi gerektiği ifade ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Karadeniz Akdeniz Yolu Bitiyor
Çetin Özdemir
28.01.2016 10:25:49
Yıldız Dağı Kayak Merkezi Sivas´ın yükselen yıldızı oluyor. Her geçen gün yapılan yeni tesisleriyle, ailemizle birlikte keyifli ve kaliteli vakit geçirebileceğimiz, misafirlerimizi gönül rahatlığıyla ağırlayabileceğimiz, özlemini çektiğimiz, gurur duyabileceğimiz, devasa bir yatırım çıkmış ortaya. Allah Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

TURİZM MANTALİTESİNİ HALA ANLAYAMAMIŞSINIZ
28.01.2016 14:19:10
Yıldız Dağı Kayak Merkezi, öyle ballandırılarak anlatıldığı gibi Sivas´ı turizm alanında uçuramayacaktır. Uçuracağını iddia edenler günümüzdeki Turizm mantalitesini anlayamamış olanlardır. Bugün turistik gezi denilince akla illegal aktiviteler gelir. .... Hiçbir yerli ve yabancı turist sırf kayak yapmak için Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Erciyes gibi oturmuş ve belli noktalarda ziyaretçilerinin beklentilerine cevap verebilme yetisine ulaşmış merkezleri bırakarak Yıldız Dağı´na gelmez, gelirse de ikinci defa gelmez ve menfi propagandasını yapar. Aha buraya yazıyorum; 10 yıla kalmaz Yıldız Dağı Kayak Merkezi ölü yatırımlarımız listesindeki yerini alır.

yalılı
28.01.2016 15:54:38
bn sadece sivasta olup bitenlere gülüyorum))