TÜRKİYE´nin can damarı olan KARADENİZ şehirlerinde fındık hasadı başladı. Giresun ve Ordu illeri civarında yetişen kaliteli fındık iç piyasada tüketilmekle birlikte özellikle ihracatta önemli bir yer tutuyor.
AĞUSTOS başı gibi fındık hasadının başlaması ile yaş fındığın yavaş yavaş bahçelerde kurutulduğu, patosa vurulması sonrasında pazarlara ineceği belirtildi.
Karadeniz insanının en baş geçim kaynaklarından biri olan fındık, yol kenarlarında kurutulmaya bırakılırken, patosa vurulmamış süt fındığın kilosunun 10 lira, patosa vurulmuş hazır fındığın kilosunun da 15 lira civarında satışa sunulduğu bilgisine ulaşıldı.
Sarp tepeciklerde ve bahçelerde toplaması son derece zor olan fındık, hem besin değeri açısından önemli görülürken, hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sunması ile yörenin altını olarak kabul görüyor.