Karneyle Oynayan Zamane Müdür

Karneyle Oynayan Zamane Müdür

Gazetemize gelen ihbarlar sonucu daha önce birçok defa haber yaptığımız ve ne hikmetse dokunulmayan Şems-i Sivasi İmam Hatip Orta Okulunun skandal müdürü Abdulkadir SELVİ'nin başına buyruk uygulamaları dur durak bilmiyor.

Gazetemize gelen ihbarlar sonucu daha önce  birçok defa haber yaptığımız ve ne hikmetse dokunulmayan Şems-i Sivasi İmam Hatip Orta Okulunun skandal müdürü Abdulkadir SELVİ’nin başına buyruk uygulamaları dur durak bilmiyor.

 Nasıl olsa Kurucu müdürdür  gidecek, müdürler görevden alınıyor gidecek diye sabreden veliler , gitmeyince gazetemizi şikayet sağanağına tuttular.

Gazetemizin daha önceki haberlerindekine benzer,  başına buyruk uygulamalara müdür olarak kaldığı sürece yenilerini eklemekten çekinmeyen Abdulkadir SELVİ,  , insana adeta burası muz cumhuriyetimi dedirtecek cinsten,  bu seferde öğrenci karneleri ile oynamış. Özel sınıf uygulaması haberimizin akabinde sınıfları e-okul sistemi üzerinde değiştirerek ,kendisinden bilgi  almak isteyen üst amirlerini şaşırtmaya  yönelik bir hareket olarak  2013-2014 öğretim yılında 5-D olan sınıf bu sene sisteme 6-E olarak , geçen sene 5-E olan sınıfta bu sene 6-D olarak hülle yoluyla değiştirilmiş, olay  bununla da sınırlı kalmamış 2013-2014 eğitim –öğretim yılında  5-D arapça dil sınıfında öğrencilere verilmesi gereken zorunlu dersler  “ Temel Dini Bilgiler, Kur’an-ı  Kerim, İngilizce , Hz. Muhammed’in Hayatı “ dönem boyunca verilmeyip ,3 saatlik zorunlu İngilizce yerine 2 saatlik seçmeli İngilizce seçtirilmiş diğer dersler ise Arapçayı bilen bunları da bilir mantığı ile hiç gösterilmemiştir, bu ders saatleri arapça dersine eklenerek haftada 10 saat arapça dersi verilmiş olmasına rağmen karnede arapça 2 saat gösterilmiş, diğer derslerde sanki işlenmiş gibi not verilerek resmi evrakta sahtekarlık yapılmıştır. Bu olayı gazetemize gülerek anlatan veli öğrenciyken çamaşır suyuyla biz karnede oynama yapardık şimdi koskoca okulun müdürü oynuyo ne günlere kaldık diyerek anlatmasına devam etti  ,sene başında bizlere bunların böyle olacağı söylenmedi , bizden yazılı izin alınmadı , bize sanki çocuğumuza bu sınıf  lütfediliyomuş  gibi gösterildi , yanlış bilgilendirilme sonucu kandırıldık ,mağduruz dedi. Arapça ile siyerin yerlerinin farklı olduğunu bu mantığı çözmekte zorlandıklarını ifade eden veliler ,görülmeden görülmüş gibi gösterilen zorunlu derslerin nasıl telafı edileceğini merak ettiklerini ifade ettiler. Bir diğer  veli ise bu seneki kız erkek diye cinsiyete göre ayrılan 7. Sınıflarda ki uygulamadan  muzdarip olduklarını , erkek çocuğunun erkek sınıfında daha da haylaz olduğunu ,bu durumu öğretmenlerle de paylaştıklarını , öğretmenlerinde müdürün bu ve benzeri usulsüz uygulamalarından rahatsız olduklarını ama , okuldaki usulsüzlüklere karşı çıkan öğretmen arkadaşlarına müdürün soruşturma açtırdığını ,arkadaşlarının mağdur olduğunu aynı duruma düşmek istemedikleri için  ses çıkaramadıklarını kendilerine söylediklerini  belirten veliler  hal böyle olunca da Şems-i Sivasi İmam Hatip Okul Müdürü Abdulkadir SELVİ ‘nin başa buyruk hareketleriyle bir dönemin daha rezil olduğunu ,böyle bir müdürü bu güzide okulda istemediklerini ifade ettiler.

Okuldaki usulsüz uygulamaların hangi birini anlatsak diyen bir başka veli ise bu seneki dil ağırlıklı sınıflara bakanlığın kitapları haricinde 50tl ye kitabın satın aldırılması veya kitabı öğrenciye kiralatılması uygulamalarını yanlış bulduğunu , kaynak kitaplar , deneme sınavları ve aidat paralarıyla bunaldıklarını ifade eden veliler 7. Sınıftaki öğrencisine 80tl civarında kaynak kitap parası ödediğini  birde üstüne aidat parası ile birlikte zorlandığını ifade etti. Ayrıca 7 tane planlanan deneme sınavlarının her birine ödenen 1,5 tl bir yana her bir deneme sınavı için ayrılan 5. Sınıflarda 3 er saat,  6 ve 7 lerde 5’er saat, toplamda  yedi deneme için 5. Sınıflarda 21 saat , 6 ve 7. Sınıflar için 35 saatlik, ders saati dolayısıyla müfredat kayıplarının nasıl telafi edileceği de merak konusu dediler. Hakkındaki Şikayetler ,tüm şikayetleri buraya taşımamızın önüne geçecek kadar çok olan Şems-i  Sivasi İmam Hatip Okul Müdürü Abdulkadir SELVİ ile ilgili gazetemizde zaman zaman çıkmış haberlerin linkleri aşağıda verilmiştir.

 

http://sivaspostasi.com.tr/haber-2348-once_andimiz_simdi_ataturk_bustu.html

http://www.sivaspostasi.com.tr/haber-2672-siyahbeyaz_ayrimi_mi.html

http://sivaspostasi.com.tr/haber-2858-skandallari_kim_durduracak.html