KARS´a Trenle İnsan Akıyor!

KARS´a Trenle İnsan Akıyor!

Doğu Ekspresi ile KARS´a turist akını sağlanırken, KARS´ın tanıtımı içinde güzel bir fırsat oluşturuyor. Güzergahlardan biri SİVAS olduğu halde SİVAS´ta yaprak dahi kımıldamaması hayret, ibret ve tepki ile izleniyor.

SPHM

Bir gurup gencin Ankara Kars hattını kullanarak düzenledikleri gezi sosyal medya sayesinde dalga dalga yayılırken, KARS´a da turist akını oluşmasına neden oldu.

Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars güzergahında sefer yapan ve 1933 km´lik yolu 24.5 saatte (1 gün 30 dakika) tamamlayan TCDD´ye ait ekspres Doğu Ekspresi olarak biliniyor.

Bilet almak için neredeyse kuyruklar ulaşırken, KARS´a gidenlerin Kars lezzetlerini tadıp,tarihi eserleri de ziyaret ettikleri biliniyor.

Doğu Ekspresi ucuz olduğu için gençler çok tercih ediyor. 5-10 kişilik gruplar halinde geliyorlar. Akşam gelip sabah dönenler de iki gün kalan da oluyor. Kimisi istasyonda yatıyor. Kars Kalesi, Ani Harabeleri ve Sarıkamış Kayak Merkezi´ne gidiyorlar.

KARS böyle bir canlanmayı yaşarken, SİVAS KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ´nün zerrece bir çalışma ortaya koyamaması tepki çekiyor.

SİVAS´a da böyle bir organizasyonlar yapılacağı ve bu güzergahta olan şehrin değerlendirilmesi gerektiği lakin İl Kültür Müdürlüğünün böyle bir derdinin olmadığı vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: KARS Trenle İnsan Akıyor
Yusuf Kul
26.12.2017 00:13:11
ne yapalım elimizdeki en kültürlüsü bu. yapacak bir şey yok.

sedat
26.12.2017 09:59:48
HERKES UYUYOR, ZİRAAT BANKASI ŞARKIŞLA ŞUBESİNDEKİ İKİ TRİLYON ZİMMET TEN . VURGUNDAN BİLE KİMSENIN HABERİ YOK, ŞEHRİN BANKASI BİLE IYI YÖNETİLMİYOR, UYU SİVAS UYU