Kast Sistemi Özlemi!

Kast Sistemi Özlemi!

Üniversitede kendi lehlerine kast sistemi kuran ve bu sistemin devamı noktasında çaba gösteren bazı öğretim üyeleri eleştirilerin odağında.

SPHM

Rektör Yardımcısı Ali TAŞKIN, kendisine soru soran vatandaşa ?karşında bir prof. var ona göre konuş? diye çıkıştığı dilden dile dolaşıyor. BİAT eder cinsten değil de normal konuşmalara tepki gösteren Ali TAŞKIN´ın, bu tutum ve davranışları tuhaf bulunuyor.

Rektör yardımcısı olan ve bir takım olumsuz iddialar ile her daim gündemde olan TAŞKIN´ın, ?Koskoca profesör ile nasıl konuşuyorsun? diye bir vatandaşı azarlaması, ?kast sistemi? devam mı ediyor sorularını akıllara getirdi.

Kim olursa olsun vatandaşa hizmet etmek ve vatandaşın sorularına cevap vermesi gerekirken, TAŞKIN´ın halkı maraba gibi görme tutumu sert bir şekilde eleştiriliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Kast Sistemi Özlemi
taskin sel
3.07.2018 12:33:57
Karsinda kizini liyakatsiz bir sekilde numarayla universiteye almis secim pazarliklarini cok iyi bilen odasi dosenirken yuksek derecede makam keyfi alan hatta yeni acilan teknik universiteye ilahiyat kokenli olmasina karsin aday basvurusunu yapan gözü kara bir bilim insani var tabi. Bizde diyoruz ki o rektorluk basvurusunu yaparken sana hadi oradan diyen olmadi degil mi.

ahmet
6.07.2018 11:15:14
degerli sivaspostası editörleri, sizlere üniversitede gördüğüm birkaç noktaya temas etmeniz ve haber yapabilmeniz ümidiyle yazıyoru. biliyorum bugünkü sayın rektörün atanması yönünde çok çabanız oldu. ve eminim sziler de bundan pişmanlık duymuşsunuzdur rektör ve ekibinin uygulamarına atamalarına baktığınızda. biliyorsunuz üniversitede hayratlar yapıldı. kimsenin suyunu dahi içmediği hayratlara epey paralar harcandı ve büyük kısmı da akmaz durumda. lütfen araştırın o hayratlara kaç para ödendi. herkes şişe suyu içerken kimler için yapıldı. hala suya erişilmeyen dönemlerin uygulamaları günümüz üniversitesi vizyonuna ne kadar yakışıyor. bu hayratlarla mı bilimde üniversite çağ atlayacak. bunun yerine öğrencilere bilgisayar odaları yapsalar daha mantıklı olmazmıyıd ya da hızlı internete yatırım yapsalar. kampüsün birçok bölgesinde wifi çalışmazken hayrat nedir. bu tür sözüm ona sosyal işlerin sorumlusu da 40 yıldır doçent dahi olamamış adil beymiş. biliyorsunuz üniversite sosyal tesisleri de eski yerinden taşındı. 300 bin tl masraf edilmiş eski konukevine taşındı. şimdi yapılan proje uygun yapılmadığı için yeniden yıkılıp yerine yenisi yapılacakmış. eski sosyal tesisler parkı olan çevresinde ulaşımın olmadığı cocukların rahatca oynadıkları bir alan idi. şimdiki tesis kayseri yolunun kenarında araba gürültüsü egzoz gazı asfalt sıcağı ile sehirlerarası otobüs terminallerinin durak yerlerini çağrıştırmaktadır. üniversiteye yakısşmayan bir sosyal olduğu gibi aynı zamanda sağlık açısından da sakıncalıdır. taşınma nedeni ise eski binayı ali taşkının ösym bürosu yapma lüksü olduğu söylenmekte. kocaman sosyal tesis bir sekreteri olşan ve yılda 2 kez sınav yapılan bir büro için ayrılmış durumda. üstelik güvenliğini sağlamak da oldukça zor. tenis kortları ve mini halı sahanın yanında. bu demektir sınav zamanı tenis turnuvaları da iptal olacaktır. hiç bir şey düşünülmeden keyfi olarak yapılan uygulamalar. her sey bir yana 300 bin tl harcandığı söylenen yeni sosyal tesis eski misafirhaneye yapılan ve şimdi yıkılacak olan paraları kim ödeyecek. buranın da projesimnin altında yine sosyal işlerden sorumlu bireylerin olduğu söyleniyor. biliyorsunuz konaklar gibi kapılar yapılıyor üniversite girişlerine. kampüs insaat alanına döndü. rektörler belediye başkanı yada mütahit gibi mi çalışmalı yoksa bilim projeleri geliştirecek olankalrı fırsatları mı kovalamalı. lütfen araştırıp haberleştirin bu yazdıklarımı. amacımız kimseyi kırmak incitmek değil yol göstermek yanlışlardan geriye döndürmektir. saygılarımızla

Mehmet
9.07.2018 23:29:34
Sayin ahmet bey. İyi diyorsunuz hoş diyorsunuz ama üniversitede yapılan sempozyum konferans ve toplantıları pek takip etmiyorsunuz heralde. Bizde hoca için çok çabası oldu belki güvenimiz tam olmadan. Fakat suan yapılanlari gördükçe ne kadar doğru bi kadar verdigimizi gördük. Eğer bundan öncekiler üniversitenin kurumsal kimliğini oluşturup bi üst seviyeye çıkarsan di alim hoca daha çok bilime yöneleceti. Senin üniversitenin beçare şekilde kimi getirip gezdirecen. Hocanın üniversite hocaların akademik çalışmalar da kullanılmak üzere dağıttığı bilgisayarlar agac dalından toplanmadi. Fakültelerde ki bilgisayarlar ilçelere gonderilip fakültelere daha iyi bilgisayarlar konuldu. Ek laboratuvarları yapıldı. Bunlarinda yapıldığını söylemek istermisiniz acaba. Hocalara bu dönemdeki gorevlwndirmelwr kadar hoc bi dönemde olmadı. Farklı sempozyum konferanslara gonderoliyirlar. Ve ayrıca hocanın yurt dışına devamli gidip bir çok uluslar arası anlaşma imzaladığıni söylemek istermisiniz. Yabancı öğrenci getirmek için. Üniversiteyi tanıtmak için her platformda çaba gösterdiğini söylemek istermisiniz. Çeşme yapılmış ama akmiyormus hoca gelip kendimi bağlasin suyunu bu işin bir çok sorumlusu var. Ha bide taşınma işi var. Eskiyen is görmeyen ve dayanıksız binaları nasıl degerlendirilir anlamış değilim. Başka bi yere taşıyıp yerine yeni güncel dah verimli binaların yapılması gerekmiyirmu. Bu söylediklerim aslında şahsıniza değil tüm olumsuz yorum yapanlara.