Kasvet Hane Gibi

Kasvet Hane Gibi

SİVAS Müftülüğü tarafından işletilen şehrin taş incisi olan Buruciye Medresesi, adeta dökülüyor. Hiçbir hizmet ve işlevsel kalite gözle görülmezken, bu abidenin ?köy kahvesi? gibi işletilmesi yanı sıra, adeta ?cenaze evi? ruhaniyetine büründürülmesi eleşt

 

Bu sene SİVAS MÜFTÜLÜĞÜ tarafından işletilmeye başlanılan BURUCİYE MEDRESESİNİN, ?cenaze evine? dönüştürülmüş gibi değerlendirilmesi eleştiri alıyor.

Buna benzer mekanlarda tıklım tıklım insan dolup taşarken, köy kahvesi gibi işletme mantığı ile işletilen bu taş abidenin boynu bükük hali görenleri şaşırtıyor.

Yazarların, şairlerin, aydınların, şehir dışı konukların bir zamanlar uğrak mekânı olan medreseyi işleten Müftülüğün, entelektüel felsefeden bi haber anlayış içinde olduğu vurgulanıyor.

Mekânın olmazsa olmazı olan çayın ücretsiz verilip, hizmet kalitesinin sıfırın altında olması da bir başka muamma.

Buruciye Medresesi müdavimleri, burasının modern bir tarzda işletilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Çayın cüzi bir miktarda ücretli verilmesi gerektiği ve medrese içinde değişik kültür sanat etkinlikleri düzenlenerek, burasının diğer mekanlar gibi canlandırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Orada çalışan ekibin profesyonel bir eğitimden geçmesi gerektiği elzem iken, Medrese ortasında enstrümantal canlı müzik ziyafeti ile de burasının psikolojik bir terapi merkezi olabileceği görüşleri dile getiriliyor.

Bir zamanlar, içine girildiğinde cıvıl cıvıl neşe veren tarihi mekânın şimdilerde, boğuk bir kasvete dönüştüğü ve insanlarında buradan git gide uzaklaştığı gözlemleniyor..



Anahtar Kelimeler: Kasvet Hane Gibi