Kaybedeni Olmayan Yarışma

Kaybedeni Olmayan Yarışma

HAKYOL VAKFI Geleneğinin devamı olan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, çok önemli çalışmalar silsilesi gerçekleştirmeye devam ediyor. Bir medeniyet aşkı ve hayali ile kolları sıvayan dernek, kaybedeni olmayan hadis yarışması düzenliyor.

 

Sivas´ta son zamanlarda medeniyet anlamlı güzel çalışmalarda hayata geçmeye devam ediyor. Cihanşumul bir aşk ve idealin kökleşmesi amacı ile kolları sıvayan fedakar insanlar, kadim değerlerin ihyası için elinden geleni yapıyorlar. Mehmed Zahid KOTKU ve M.Esad COŞAN´ın irfani geleneğine gönül veren ve bu kutlu yolun ihyası için gayret gösteren SİVAS AHLAK KÜLTÜR ve ÇEVRE DERNEĞİ, ?Ufka Yolculuk Kültür Yarışması?nın dördüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Yarışma İl Temsilcisi Osman KARATAŞ, yarışmanın detaylarıyla ilgili olarak şunları ifade etti: 

?Kur´ân-ı Kerim´le birlikte hadisler, İslam toplumunun bin dört yüz yıldır ayakta duran bünyesinin omurgasını oluşturmaktadır. Bu yüzden Müslümanlar Kur´ân ve hadisi bir bütünün ayrılmaz parçaları olarak görmüşlerdir. Modern dönemde İslam dünyasının karşılaştığı ve yüzleştiği çok ciddi problemlere rağmen Hadis, Müslümanları ayakta tutan en önemli iki birleştirici unsurdan biri olmaya devam etmektedir.

İşte biz de bu amaçla Ufka Yolculuk olarak bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz yarışmanın Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)´in hadislerini hayatta yaşanılır kılmak ve ihya etmek amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz.

Yarışma kitabımız da insanlara dünya ve âhiret saâdetini kazanma yollarını gösterecek, zâhirî ve bâtinî edepleri elde etmelerini sağlayacak, iyiyi ve güzeli teşvik, kötüden ve çirkinden uzaklaşmayı temin edecek sahih hadislerden oluşan muhtasar bir kitap olan İmam Nevevi´nin ?Riyazu´s Salihin? adlı eseri olacaktır.?

Yarışmanın ödülleri ise şu şekilde;

 

  • MERKEZİ ÖDÜLLER:
  • 1. A-B-C-D Kategorileri İçin:
  • Birinci Olanlara : 2 adet Umre + 2.500,00 TL
  • İkinci Olanlara : 1 adet Umre + 1.500,00 TL
  • Üçüncü Olanlara : 1 adet Umre + 500,00 TL
  • 4.-10. Olanlara : Samsung Galaxy Tab S2 T710 32GB 8.0? Tablet
  • İL ÖDÜLLERİ:
  • A-B-C Kategorilerinde:
  1. lere:  Umre ziyareti,
  2. lere: Laptop(dizüstü Bilgisayar)
  3. lere: Cumhuriyet altını
  4. - 5. Lere: Çeyrek Altın

6.-10.lara: Kitap seti

11-30. lara: sürpriz hediyeler verilecektir.

  • Kayıtlar, 13 kasım´da internet üzerinden www.ufkayolculuk.com da başladı. Şu anda Sivas´ta 1000 civarında başvuru kaydı vardır.
  • Yarışma sınavı3 Nisan 2016 Pazar Saat: 10.00 da Türkiye genelinde tüm sınav merkezlerinde aynı anda yapılacaktır.
  • İl ödülleri 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Sivas´ta; Türkiye geneli ödülleri ise, 7 Mayıs 2016 Pazar günü İstanbul´da yapılacak olan ödül gecesinde sahiplerine takdim edilecektir.


Anahtar Kelimeler: Kaybedeni Olmayan Yarışma
ismail kaya
29.12.2015 19:58:18
Türkiye genelinde önemli bir boşluğu dolduran dördüncüsü düzenlenecek bu yarışmada emiği geçenlerden Allah razı olsun