Tarih: 02.06.2021 22:47

KAYIP TABLETLER SİVAS´ta Mı?

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Tarihi gizeminin perdeleri tam olarak aralanamayan SİVAS, araştırmacıların dikkatini çekiyor. HİTİT MEDENİYETİNİN en önemli buluntuları SİVAS´ta olmasına rağmen bunun tam olarak değerlendirilememesi üzüntü ile karşılanıyor.

HİTİT GÖLÜ SUPPİTASSU ise yok olman tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, duyarlı insanlar acilen bu gölün kurtarılarak turizme kazandırılması gerektiğini dile getiriyorlar.

TÜRKİYE´deki araştırmacı ve arkeologlar bu gizemli yerlerden habersiz iken, 2015 yılında bir gurup JAPON ve AVUSTURYALI araştırmacının SİVAS´ta bir süre kalarak SARİSSA ve SUPPİTASSU´yu ziyaret ettikleri öğrenildi.

Bu araştırmanın temelinde, HİTİT MEDENİYETİNİN gizemleri aranılırken, bir diğer önemli araştırmanın ise GILGAMIŞ DESTANINI anlatan yazıtlar olduğu bilgilerine ulaşıldı.

 56 kil tablete ÇİVİ yazısı ile kaydedilmiş bölümleri bulunan destanın bazı bölümlerinin kayıp olduğu ve bu bölümlerin de KRAL yolu intikaliyle SİVAS´a getirildiği varsayılıyor.

ARAŞTIRMACILARIN üzerinde durduğu coğrafi alanın SUPPİTASSU civarı olduğu öğrenilirken, bu varsayımın gerçek olması durumunda SİVAS´ın insanlık tarihine önemli bir değer sunacağı vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —