KAYSERİ FİLM FESTİVALİNDE SİVAS SESSİZLİKTE

KAYSERİ FİLM FESTİVALİNDE SİVAS SESSİZLİKTE

Malatya’da sonra Kayseri’de film festivali ile adından söz ettirirken, Selçuklu Hilalinin tam ortasında bulunan Sivas’ta deyim yerinde ise derin bir sessizlik hüküm sürüyor. Şehrin yöneticileri ufak tefek açılışlarda kurdele keserken, ko

Malatya’da sonra Kayseri’de film festivali ile adından söz ettirirken, Selçuklu Hilalinin tam ortasında bulunan Sivas’ta deyim yerinde ise derin bir sessizlik hüküm sürüyor. Şehrin yöneticileri ufak tefek açılışlarda kurdele keserken, komşu iller sinema sanatçılarının akınına uğruyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın katkıları ve Kayseri Valiliği`nin destekleriyle gerçekleştirilen belgesel film festivali Sabancı Kültür Merkezi`ndeki galayla sona erdi.Talas Belediyesi`nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Altın Çınar Film Festivali güzel bir gala gecesiyle sona erdi.Kapanışa Türkan Şoray ve Cahit Berkay`ın da katılımıyla yapıldı.. Galaya sinema ve tiyatronun unutulmaz isimleriyle genç oyuncu ve yönetmenler de katıldı. Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray`ın salona girmesiyle alkış tufanı koptu. Gece, Soma`daki maden faciasında şehit düşen madenciler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşuyla başladı, ardından festival boyunca yapılan söyleşi ve film gösterimlerinin kısa tanıtımıyla devam etti.

Gecede, ulusal belgesel film kategorisinde Cibik filmiyle Turgay Kural en iyi film, Zarok filmiyle Muhammed Beyazdağ jüri özel, Misafir filmiyle Haydar Demirtaş Türk Sinemasının 100. Yıl Özel Ödülü, Sazende filmiyle Ali Avlar en iyi konsetp ve senaryo, Fırtına filmiyle Aydın Kapancık en iyi görüntü, Sadık filmiyle Cantekin Cantez ve Burcu Ayşe Esen mansiyon ödülü aldı. Ulusal kısa film kategorisinde ise Dün Bugün Yarın filmiyle Anıl Kaya en iyi film, Bir Maç Günlüğü filmiyle Deniz Özden Türk Sinemasının 100. Yıl Özel Ödülü ve Adem Başaran filmiyle Orhan İnce jüri özel ödülüne layık görüldü. Ödülleri ünlü oyuncu ve sinemacılar verdi. Gece, dereceye giren filmlerin gösterimiyle sona erdi.

 



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda