Kendini de Yaktı Arkadaşlarını da

Kendini de Yaktı Arkadaşlarını da

Ülfet Hukuk Derneği kurucularından olan Hilmi BİLGİN siyasi hayatının sonlarını yaşıyor... Avukatlıktan Baro Başkanlığına, Baro Başkanlığından Milletvekilliğine uzanan yükseliş trendi, bir anda geriye doğru inmeye başladı.

Ülfet Hukuk Derneği kurucularından olan Hilmi BİLGİN siyasi hayatının sonlarını yaşıyor. Avukatlıktan Baro Başkanlığına, Baro Başkanlığından Milletvekilliğine uzanan yükseliş trendi, bir anda geriye doğru inmeye başladı.

 Sivas yerel siyasi arenada etkin olan Hilmi BİLGİN ve arkadaşları, geçtiğimiz haftalarda yaşanan Ak Parti İl Başkanı Ziya ŞAHİN ve Bakan İsmet YILMAZ’ karşı gerçekleştirilen siyasi kalkışmanın açık edilmesi ile zor anlar yaşıyorlar. Son dört yıldır Sivas halkı tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Hilmi BİLGİN, kendini düşünen siyasi ataklarına arkadaşlarını da kurban etti. Hilmi BİLGİN’in Genel Merkez bağlamlı etkinliğini Sivas’ta da gösterip Ziya ŞAHİN ve Bakanı zor durumda bırakma girişimleri yerel siyasi kamuoyunda darbe olarak algılanmış ve Bakanın zamanında müdahalesi ile bertaraf edilmişti.

Sivas Milletvekilliği aday adaylığı sürecini de bu kalkışmanın belirleyeceği belirtiliyor. Özellikle Hilmi BİLGİN ve arkadaşlarının Sivas kamuoyunda kabul görmeyen siyasi duruşları ve ilişkiler ağı nedeniyle tırpan yiyecekleri vurgulanıyor.

Bazı siyasi analistler özellikle Hilmi BİLGİN’in listeye girme şansının sıfır olduğunu dile getirmekle birlikte, bunun yanı sıra arkadaşlarının da siyasi olarak bu dönem diskalifiye edilecekleri yorumlarını yapıyorlar.

Sivas’ta herkesin telefonla ulaştığı lakin kimsenin sorunlarına çare bulmak yerine şahsi ikbalinin derdinde olmakla şiddetle eleştirilen Bilgin ve ekibi, hayatlarının hataları olan siyasi kutuplaşmaları nedeniyle elenecekleri yorumları yapılıyor.