Kent Arşivine ALÇILI Katkı

Kent Arşivine ALÇILI Katkı

Sivas Belediyesi´nde kurulduğu günden bu yana görev yapmış başkanların unutulmaması için Belediye Bahçesine, gelmiş geçmiş bütün Başkanların birer tane küçük büstlerinin alçıdan yapılarak sergilenmesi görüşleri dile getiriliyor.

 

Sivas KENT ARŞİVİ noktasında önemli bir görüş son günlerde dillendiriliyor. Geçmişte Belediye de görev yapmış başkanlara bir vefa göstergesi olarak, gelmiş geçmiş bütün Başkanların birer adet alçıdan büstlerinin yapılarak BELEDİYE girişinde sergilenmeleri gerektiği konuşuluyor.

Pek zor zamanda görev yapmış nice Başkanın unutulduğu ve bu vesileyle halkın hafızasında canlanabileceği ifade ediliyor.

Fazla masraf etmeden, SİVAS´ın yerli ürünü ALÇI ile Başkanların küçük birer büstünün pekala yapılabileceği vurgulanıyor.

Bu konuda Başkan AYDIN´ın vefa ve duyarlılık göstererek, şehrimizde üretilen alçılardan bütün başkanların büstünün yapımı projesini SİVAS KENT HAFIZASINA kazandırması bekleniyor.

Mimar Sami AYDIN´ın alçı üretimi ve alçının önemini bildiği bilinirken, bu bilgi birikimini projeye dönüştürerek, en kısa zamanda alçıdan büstleri yaptırarak belediyenin önünde sergilemesi arzulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Kent Arşivine ALÇILI Katkı