Kent Meydanı Yemeğe Hazırlanıyor

Kent Meydanı Yemeğe Hazırlanıyor

Kadir Gecesi Kent Meydanında yapılacak olan yemek pek çok eleştiriye konu oluyor. Yemek için Hayat Ağacı Derneğine nakdi yarımda bulunan Kadirov Vakfı şehrin gündeminde.

 

Kadir Gecesi Kent Meydanına yapılacak olan yemek tartışılıyor. Geçen sene ve diğer seneler organizasyonda pek çok başarısızlığın sergilendiği yemeğin bu sene nasıl olacağı merakla beleniyor.

Yemek için Rus yanlısı Kadirov Vakfının 100 bin lira bağışlığı kamuoyunda bilniyor. Her ne kadar ana düzenleyicinin Belediye oluğu bilinmekle birlikte, şehir kamuoyu Kadirov Vakfını  konuşuyor.

Şanlı Çeçen Direnişleri zamanında. CEVHER DUDAYEV ve yol arkadaşları ile değil de Rusya ile birlikte hareket eden KADİROV ailesi, Sivas´ta duyarlı insanlarca kabul görmüyor.

Ramazan ayı içerisinde Kadirov Vakfının bağışını kameralar karşısında kabul eden Hayat Ağacı Derneğinin bağlı olduğu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN´ın, Kadir Gecesi toplu yemeğinde KADİROV´un ruhuna Fatiha okuması bekleniyor.

Rusya´ya kök söktürerek şehadet yolunu seçen Çeçen direnişlerinin kahramanları olan Cevher DUDAYEV, Aslan MAŞADOV, Zelimhan YANDARBİYEV, Şamil BASAYEV gibi pek çok isim ise Sivas kamuoyunda minnetle anılıyor.



Nejat DEMİR
10.07.2015 16:31:13
Sivas kendi iftarını verir fatihasınıda kendi geçmişine okur o vakfın bağışınıda hayvan barınaklarının misafirleri için kullanır.