KERVAN YOLU BİR DOKUNUŞ BEKLİYOR!

KERVAN YOLU BİR DOKUNUŞ BEKLİYOR!

Altınyayla Kaymakamlığının KRAL GÖLÜ'nün yolunu bugün itibariyle yapmaya başlaması olumlu bulunurken, gözleri ULAŞ'a çevirdi. ULAŞ KAYMAKAMI'nın da KOKMUŞ SUYU ile SUPPİTASSU arasındaki yolu elden geçirmesi bekleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, elinde altın tas olan bir şehir olmasına rağmen değerlendirilmemekle karşı karşıya. SİVAS'ın ULAŞ ilçesi sınırlarında bulunan kutsal HİTİT İÇME SUYU "KOKMUŞ" değerlendirilemiyor.

3 Bin 500 yıllık kutsal kaynak suyu KRAL GÖLÜ SUPPİTASSU ile bağlantılı olup bu yönde bir çalışmanın yapılmaması ibretle takip ediliyor. Osmanlı zamanında bu suyun ayağında küçük bir hamam vari havuz olduğu ve üzerinde kaşıntı, yara bere olanların" bu suda yıkandıkları bilinip buraya halk arasında "HAMAM BURNU" denilirken, bu önemli değer hakkında bir çalışmanın yapılmaması tepki çekiyor.

HİTİT SUYU "Kokmuş"un üst tarafından KRAL GÖLÜ SUPPİTASSU'ya bir kervan yolunun da gidip kutsal göl ile birleştiği bilinirken, bu yönde bir coğrafi konumlandırılma konusunda neden bir adımın atılmadığı ise bilinmiyor.

Yöre araştırmacıları 2005 yılında bir gurup ALMAN ve JAPON arkelogların bu "KERVAN YOLUNU "tespit ettikleri lakin bu yönde yönetimsel bir adım ve arkeloji bilincinin olmamasından dolayı bu çalışmanın hayata geçirlemediği vurgulanıyor.

ARAŞTIRMACILAR, acilen ULAŞ KAYMAKAMLIĞI'nın bu suyun çevre düzenlemesini yaptırması yanı sıra, kaynak suyunun üst tarafından SUPPİTASSU ile bağlantılı KERVAN YOLU'nun da elden geçirerek turizm odaklı adımı bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: KERVAN DOKUNUŞ BEKLİYOR!