Tarih: 14.11.2017 00:46

KİM NEDEN KİMİNLE UĞRAŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Haber kaynaklarımızdan gelen bilgilere göre AK Parti teşkilatında uzun yıllar üst düzeyde Sivas teşkilatlarında yöneticilik yapan bir kişi hakkında çok konuşulacak iddialar bomba etkisi yarattı. Gazetemiz haber merkezine gelen bu gelişmede Belediye Başkanı Sami Aydın´ın direktifleri, İl başkanının katkısı ve milletvekillerininde olurlarıyla bu üst düzey yöneticilik yapan kişinin partiden ihraç talebi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bununla ilgili olarak alelacele hazırlanan ve imzalanan dilekçeyle parti içerisindeki fetö ile olan mücadelenin önüne geçilmeye çalışıldığı öngörülüyor.

Alınan bilgiye göre belediyeden olan ve AK Parti ile Yönetiminde bulunan beş kişinin imzası ile parti disiplin kuruluna sevk edilmek için büyük bir çaba sarf edilen bu siyasi hakkında partiden ihraç talebi bulunuyor.

Bu durumun da Belediye Başkanı Sami Aydın´ın özel gayretiyle partinin tüm organlarının fikirleri alınarak ortak bir karar alma yönünde olduğu dile getiriliyor.

AK parti İl başkanı Ziya Şahin´in özellikle yeni süreçte yerine isminin de oldukça sıklıkla zikredilen bu isimle ilgili gerçekleştirilen bu eylemde tek başına bu kararı alma riskini üzerine almak istemediği ve bu nedenle konunun Merkez ilçe Başkanlığından alınacak olan Yönetim Kurulu Kararıyla yapılmasını istediği biliniyor.

Dilekçede imzası bulunan beş kişinin ortak özelliği ise hepsinin belediyeci olması ve Sami Aydın´ın istekleri doğrultusunda girişimde bulunmaları. Aralarında Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri bulunuyor.

Ayrıca bu beş kişi Ziya Şahin´in desteğini de alarak partinin önemli isimlerinden olan bu AK Partinin önemli siyasi ismini ihraç etme gayretinde olmaları İl Başkanınında bu işin içinde olduğu kanaatini oluşturuyor.

Fetö ile mücadelenin hat safaya ulaştığı dönemde ilimizde susan parti ve partililerin alel acele böyle bir yola gitmeleri ise manidar karşılanıyor.

Özellikle Belediye ve Parti içerisinde Fetö ile birliktelikler tam manasıyla aydınlanmamışken, Kimse Yokmu derneklerinin belediye panolarında 17-25 Aralık miladından sonra yayınlanmasının hesabı henüz duruyorken Sivil mücadelede önemli adımlar atan bu siyasi ismin ihraç işlemi için başlatılan sürecin nasıl sonlanacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanının sahaya inin vatandaşla tokalaşın dediği dönemde köy köy gezen bu kişinin partiden ihraç edilmek istenmesi partiye yapılan bir kumpas olarak nitelenderiliyor.

Fetö ile mücadelede Sivas´ta herhangi bir şey yapılmazken ayrıca kamuda da bir çok dedikodu gezerken partinin ve belediyenin son dönemde özellikle özbelsan işçilerine yönelik maaş indirimine gitmek istemesi de AK Partiye kurulan bir kumpas olarak değerlendiriliyor.

Seçime gidilen bu süreçte 1350 kişinin üzerinde işçiye sahip olan Özbelsan da böyle bir maaş indiriminin yapılması da doğru bulunmuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —