KİM YONG UN ÖLDÜ MÜ?

KİM YONG UN ÖLDÜ MÜ?

Ömer Durakoğlu yazdı...

Kim Yong Un öldü mü?

 Bir süredir basını meşgul eden bir haber dolaşıyor Kim Yong Un´un öldüğüne dair. Japon medyasına göre bitkisel hayatta Çin medyasına göre ameliyat oldu ve hemen akabinde Çinli uzman doktorlardan oluşan bir heyet gönderildi sağlık durumunu kontrol için. Avrupa basınına göre de koronavirüs salgınından hayatını kaybetti.

2011 yılında 69 yaşında ölen babası Kim Jong İl´den sonra Kuzey Kore tahtına oturan geldiği günden beri çok konuşulup tartışılan füze manyağı bu adama ne oldu dersiniz?

 Şayet öldüyse nasıl bir senaryo bekliyor!

 Kim Yong Un´un çocukları büyüyene kadar bir müddet kız kardeşi Kim Yo-Jong tahta geçebilir.

Yada Kim Yong Un´un 2017´de ölen abisi Kim Yong-Nam´ın oğlu 1995 doğumlu Kim Han-Sol geçebilir. Şuan bence başka bir ihtimal görünmüyor. Şayet Kim Yong Un öldüyse dünya tarihinin en genç hükümdarına yakında şahit olabiliriz! O da amcası gibi ülkesini dış dünyaya kapalı hale getirir mi yoksa ülkesini yeniliklere açar mı bilemiyorum. Tabi bunların hepsi olabilecek bir senaryo daha Kim Jong Un´un öldüğü resmi bir şekilde açıklanmadı belkide hiç birşey olmamış gibi çıkacak piyasaya bilinmiyor. 2014 yılında da 3 hafta ortadan kaybolmuş sonra birden devlet televizyonundan görüntü vermiş. Belki de bir iş peşinde kim bilir?

Belki de yeni uzun menzilli füze denemesi yapıyordur kim bilir!

 Herkese Hayırlı Ramazanlar diliyorum..

#evdekalsivas

#evdekalturkiye

 



Anahtar Kelimeler: YONG ÖLDÜ