Tarih: 08.05.2014 06:35

KİME NE VERDİ? VARAN 2

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesinde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Rektörlük koltuğuna oturan KOCACIK’ın göreve gelir gelmez, eski bir Rektörün iki kızını yedeği olmayan bir alım ile Biyokimya ve Teknoloji Fakültesine yerleştirmesi şiddetle eleştiriliyor.

 Hakkaniyet, liyakat ve adalet üzere bir yönetim sergileyeceğini deklare ederek Rektörlük koltuğuna büyük kamuoyu desteği ile oturan Faruk KOCACIK’ın kamuoyuna yansıyan tarafgirli atama ve uygulamaları şehirde dilden dile dolaşıyor.

Bir “cafe” yi yerel siyasilere siyasi destek amacı ile verdiği iddia edilen KOCACIK’ın bir diğer akıl almaz uygulaması haber merkezimize ulaştı.

Eski bir rektörün iki kızını araştırma görevlisi olarak Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü ve Teknoloji Fakültesine alan KOCACIK’ın, bu davranışının arka planı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Ötekileştirme iddiaları ile gündemden düşmeyen eski Rektörün, kendi rektörlüğünde yapamayacağını Rektör KOCACIK ve yönetimine yaptırması da dillerden düşmüyor.

2016 Rektörlük kulislerinde adı geçen eski rektörün nasıl bir desteğin karşılığı olarak böyle etkin olması da sorgulanıyor.

Üniversite kaynakları, özellikle tarafsız gibi gözüken yeni yönetimin “bir taraflı” atamalar yaptıkları ve bunun da iyi incelendiği zaman, asıl amacın 2016 Rektörlük seçimi ayarlamaları olduğunu ifade ediyorlar.

Sivas kamuoyu, şimdi Rektör Faruk KOCACIK’ın böyle bir alım yapıp yapmadığını merak ediyor.

Ak Partili Siyasiler yanında hakkaniyetli olduğunu ısrarla dile getiren Kocacık’ın böyle bir alımının anlamı merak ediliyor. Kendisi rektör iken bunu yapamayacak olan bir eski rektörün, bunu KOCACIK’a yaptırma becerisinin altında yatan düşünce silsilesi sorgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —