Tarih: 07.02.2024 21:54

KIŞ VE KÜLTÜR TURİZMİNDE SİVAS’IN YERİ

Facebook Twitter Linked-in

TURİZMCİ GÖZÜYLE

 KIŞ VE KÜLTÜR TURİZMİNDE

SİVAS’IN YERİ VE ÖNEMİ

Türkiye Turizmcileri olarak zaman zaman yazılarımda ve bazı panellerde söz hakkı doğduğu zamanlar hep şunu savundum..

Turizmi ülkemizin dört bir bucağına yayalım!

Nasıl mı? İşte bakın!

Ülkemizde dört mevsim yaşanmaktadır.

Türkiye illeri içerisinde örnek olarak bir Anadolu şehri olan Sivas’ımızı ele alacak olursak

AV TURİZMİ VE BALIKÇILIK

Sivas'ta kış turizmi olur mu demeyin. Üç coğrafi bölge arasında kalan il topraklarının engebeli ve sarp olması yabani yaşamı çeşitlendirir. İlimizin bir çok yöresinde bol miktarda keklik, bıldırcın, dağ keçisi tavşan bulunmaktadır.

Hafik, Çukurbelen, merkezi ilçe, Seyfebeli yörelerindeki sazlık ve batak- lıklarda yaban ördeği tüm göllerimizde yaban kazları, Tödürge Gölü’ndeki iki adacıkta turnalar yaşamaktadır. Kızılırmak ve Yıldızırmağı, Çaltı Çayı ve diğer irili ufaklı akarsular ve Tödürge, Hafik, Lota, Gürün Gökpınar gölleri bolca balık avlanan tatlı sulardır.

Koyulhisar, Zara, Şerefiye, Divriği, Doğanşar, Yıldızeli ve Akdağ da çok sayıda yaban domuzu, tilki ve ayı bulunmaktadır.

-KIŞ SPORLARI-

SİVAS: Yıldızdağı, Çaldağı, Yoğunyokuş ve Kardeşler Tepesi gibi uzun süre kar alan bölgeleriyle kış sporlarına merkez olabilecek potansiyele ve birikime sahiptir

-KÜLTÜR TURİZMİ ÇEŞİTLİLİĞİ-

Sivas’ımız kültür hazinesinin zengin bir şehridir. Sedef Hastalığının dün- yada tek tedavi merkezi olan Kangal Balıklı Kaplıcası: ve Türkiye'nin önemli kaplıcaları arasında yer alan Sıcak Çermik ile sağlık turizmine, Selçuklu eserleri; Gökmedrese, Çifte Minare, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Güdük Minare. Sivas Ulu Camii, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifasi, Osmanlı eserleri; Kale Camii, Behrampaşa Hanı, Kurşunlu Hamamı, Taş Han, Eğri Köprü, Kesik Köprü, Kongre Binası, Jandarma Binası, Hükümet Konağı ile de kültür turizmine açık olması nedeniyle ilimize çok sayıda yerli ve yabancı turistler gelmektedir. 

-DENİZ- KUM-GÜNEŞ-

Türkiye’nin bugün için "deniz, kum ve güneş" kavramını bu özellikleriyle de sıradan bir ülke konumuna girmesini savunarak Türkiye'de bulunan bu imkanların başta Yunanistan, İtalya, Mısır, Lübnan gibi olmak üzere bir çok Akdeniz ülkesinde de var olduğunu bilmekteyiz.

 

Kış ve kültür turizminin öngördüğü unsurları dünya turistlerinin çok arzuladığını Türkiye’nin de yatırımlarını buna göre yapması gerektiğine inanmalıyız. Bu gerçekleşirse Türkiye turizm de sıradan bir turizm ülkesi olmaktan sıra dışı ve farklı ideal ülke konumuna geçer.

Bunun bizim elimizde olduğuna inancım tamdır. Özellikle Erzurum Palandöken, Sarıkamış, Erciyes, Ilgaz, Sivas Yoğunyokuş, Bolu Köroğlu, Kartepe ve Uludağ kış turizmini yapmak için en ideal bölgeler. Bu merkezlere turizm yatırımcıları gerekli ilgiyi gösterirlerse hem bölge kalkınır hem de ülkeye döviz girdisi sağlanır.

Dünya turistlerinin ülkemize gıpta ile baktığı şu günlerde ve yöre yöre tur operatörlerini de ülkemizde ki çalışmalarına da kolaylık sağlanırsa turizmde lider ülke olmamız için hiç bir sebep yoktur. 

TABİAT VE KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ

TURİZMCİ GÜLTEKİN ÇETİN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —