Tarih: 09.09.2020 17:54

KİŞİYE GÖRE BELEDİYECİLİK!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS’ta  ilginç bir yıkım yaşanıyor. ESENYURT Mahallesi Çayır Sokak’ta 2019 yılında tapulu arazilerine 60 metre kare 2 ev yapan iki arkadaşın evlerine, inşaatın kabası akabinde Belediye yetkililerinin gelerek tutanak tuttukları öğrenildi.

Konu ile ilgili Belediyeye giden mülk sahipleri Belediye Başkan Yardımcısı Bekir EMİNOĞLU ile görüştüklerini ve “mevcut evlerin ruhsata bağlanma durumunu “ sordukları öğrenildi.

Hatta mülk sahipleri sorun varsa yıkalım dediklerinde, EMİNOĞLU’nun ise “orada bir çalışma var yıkmayın” diye güvence verdiği belirtildi.

Bundan sonra ise habersizce SAVCILIĞA verilip Encümen kararı ile 31.800 para cezası ve yıkım kararını öğrenerek şok olduklarını söylediler.

Geçtiğimiz gün bu yapılar yıkılırken, yapının hemen karşısında kaçak böllümlleri bulunan bina dahil olmak üzere, onlarca kaçak yapının korunması ise akıllarla değişik soru işaretlerini getirdi.

Adamına göre bir uygulama kararı yargıya taşınırken, CİMER yolu ille de pek çook keyfiyet CUMHURBAŞKANLIĞI makamına iletileceği öğrenildi.

SİVAS POSTASI GAZETESİ kamu yararına soruyor!

--Belediye yi BEKİR EMİNOĞLU’mu yönetiyor?

--EMİNOĞLU’nun keyfiyetinin sebebi nedir?

--Herkese eşit mi davranılıyor?

--Vatandaşa siz yıkmayın biz çalışma yapıyoruz diye sözlü teminat veren ardından da yıkım ekibini gönderen EMİNOĞLU, Türkiye Cumhhuriyetinin bir hukuk devletli olduğunu neden berelemektedir?

--O bölgede başka ruhsatsız bina var mıdır?

--Onlara da tebliğ yapılmış mıdır?

--ÇÖKEN bölgesinde ruhsatsız yapılar var mıdır. Belediye bunların reklamını yapıyor mu?

--Başkan Yardımcısı EMİNOĞLU, vatandaşı kasıtlı mı yanılttı?

--Sokağa çıkma yasağında tebligat vatandaşın dışarı çıkamayacağı bilindiği için mi bu takvim oluşturuldu?

--KİŞİYE ÖZEL mobingin amacı, o bölgedeki benzer yapıların dilekçeye eklenerek ifşa edilmesi mi?

--Devlet adabına yakışmayan bu tür ikircikli tutumun amacı nedir?

--Yıkım özellikle 4 EYLÜL tarihine neden denk getirildi? 

--Belediye Başkan Yardımcısı EMİNOĞLU acaba OSB Müdürü iken "İTFAİYE BİNASI yeri ve GÜMRÜK BİNASI" yeri ile olumsuz anılırken, bu olumsuzluğu şehrin her bir yerine yayma amacı  mı taşımakta?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —