Tarih: 15.08.2015 21:47

Kitap Günleri İyi Gidiyor Ancak...

Facebook Twitter Linked-in

 

4 Eylül Etkinlikleri kapsamında devam eden kitap günleri son iki yıldır önemli başarılara imza atarken, yoğun katılım ve dikkatlerin sağlanması hususunda yeni çalışmaların ortaya konulması bekleniyor. Kitap Günleri etkinliklerine katılımın daha da artırılması için tanıtımın daha işlevsel hale gelmesinin, bu etkinliği halk tabanına da yayacağı görüşleri ifade ediliyor.

Büyük kitap fuarlarının iyi incelenip analiz edilmesi durumunda, önemli çıkarımların sağlanacağını belirten kültür insanları, şehrin geniş katılımlı kitap günlerine hazırlanması hususunda aylar öncesi bir tanıtım elzemken, bunun son haftalara sıkıştırılmasının etkinlikte zayıflığa neden olacağını belirtiyorlar.

Özellikle büyük kitap fuarlarında çocuklara özel günlerin olmadığı bilinirken, Sivas´a özgü bir uyarlama ile ?çocuklara özel bir günün?? mutlaka ama mutlaka bu etkinlikler içine sıkıştırılması gerektiği vurgulanıyor.

Bir haftaya yayılan günlerin, toplumun her kademesinin dikkatini çekmesi için, okuma etkinliklerine şehrin değişik noktalarından katılımların sağlanarak kitabın merkeze alınması konusunda yeni adımların atılmasının faydalı olabileceği ifade ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —