Kitap Günleri Kadükleşiyor mu?

Kitap Günleri Kadükleşiyor mu?

SİVAS, 4 Eylül Etkinlikleri içerisinde en önemli yer tutan KİTAP GÜNLERİ´ne hazırlanırken, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de istişareden uzak bir çalışmanın olduğu gözlemleniyor.SİVAS´ın yetiştirdiği pek çok yazar zar zor KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ´nün der

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta bir KİTAP FUARI yapılmasının elzem olduğunu yıllar önce dile getirerek hatta bunun her platformda mücadelesini vererek 4 EYLÜL içersinde SİVAS KİTAP GÜNLERİ yapılmasını hayata geçiren SİVAS POSTASI GAZETESİ ve YAZI ailesi, aradan yıllar geçmesine rağmen fuarın içeriğinin iyi doldurulmamasından şikayetçi.

KİTAP FUARI fikrini ortaya atıp görüşmelere başladığı zaman başta KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ olmak üzere hemen hemen her kurumun ?SİVAS´ta bu imkansız şehir buna hazır değil diye? karşı çıktığı lakin önemli temaslarla bunun hayata geçirildiği herkes tarafından biliniyor.

Bu sene yine kitap günleri hazırlıkları devam ederken, kitap günlerini hazırlayan ekibin organizasyonda başarılı lakin kitap kültürü konusunda eksik oldukları belirtiliyor.

Genelde il dışından etkin yazar getirmeye odaklı bir anlayışın bu sene de aynen devam ettiği haberlerine ulaşılırken, bu şehirde yetişmiş yazarların ise kıyıya köşeye itilmeye çalışılmaları ise tepki çekiyor.

İSTİŞAREDEN uzak kitap komisyonunun, yine kendi aralarında paslaşırlarken, ana omurgaya şehrin bütün yazarlarının dahilinin ise bu yıl mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

 



Anahtar Kelimeler: Kitap Günleri Kadükleşiyor