Tarih: 02.07.2015 23:41

Kitap Günlerine Muhteşem Beşli

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas son iki yıldır Kitap Günlerinde profesyonel bir başarı ile gerçekleştiriyor. İlk zamanlarda görülen amatörlük son iki yıldır görülmezken, özellikle İl Özel İdaresi ekibinin önemli bir başarı gösterdiği biliniyor.

İl Kültür Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası´nın kitap günlerine önemli katkı sunamamaları ise eleştiri alıyor.

4 Eylül etkinlikleri kapsamında devam eden kitap günlerinde söyleşiler için kullanılan Buruciye Medresesi ise tam manasıyla kitapla bir bütünlüğü ar ederken, stantların tarihi mekânda dizilişleri is Uluslar arası çapta bir organizasyonu çağrıştırıyor.

Sivas Kitap Günlerine hazırlanırken, bu sene onu konuğu için değişik isimler akıllarda gezmeye başladı.

Sivaslı aydınlar, Türk Edebiyatının köşe taşlarından Sezai KARAKOÇ, Mustafa BALEL, Nuri PAKDİL, Yavuz Bülent BAKİLER ve İsmet ÖZEL´in onur konuğu olması gerektiğini dile getiriyorlar.

Eserleri ile milyonlarca insanı pişiren edebiyat duayenlerinin Kitap Günlerine davet edilmelerinin, Sivas kültür tarihi açısından çok önemli bir başlangıç olacağı görüşleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —