Kitap İmza Günlerine SİVAS Damgası

Kitap İmza Günlerine SİVAS Damgası

Sivas´ta idealist eğitimcilerin başlattığı kitap imza günleri dalga dalga yayılıyor.SİVAS´ta TÜRKİYE eğitimine örnek olan imza günü kökleşti. Kitabi düşünce ve kitabi duruşun çok küçük yaşta çocuklara kazandırılması amacı ile kitap çalışması yapıldı. Şiir

 

Sivas Merkez Toki Ahmet YESEVİ Ortaokulu çok özel ve güzel çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu vesileyle dilimiz ve kültürümüzün temellerini çocukların hafızasına kazımak maksadı ile bir şiir kitabı çıkarıldı. Türkçe dersi etkinliği kapsamında Ortaokul 5.sınıf ve 8. Sınıf öğrencilerinin hazırladıkları şiirler kitaplaştırıldı.

Türkçe Öğretmeni Zuhal ÇELİK gözetiminde ?YESEVİ KALEMLER? isimi ile kitaplaştırılan şiirler, imza gününde velilere ve konuklara imzalanarak hediye edildi.

Şiirlerinin kitaplaştığını gören çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Bu anlamlı çalışma ise SİVAS´ta ses getirdi. Kültür hayatımızın köşe taşlarından yolda ve yazıda büyüğümüz Prof.Dr. Recep TOPARLI ise bu güzel çalışmayı ödüllendirdi.

Şiiri olan her öğrenciye hediye veren TOPARLI, ?ben 1984 yılında 30 yaşındayken ilk kitabımı çıkarmıştım? diye konuştu. Son olarak öğretmenlere seslenen Toparlı, ?Korkmayın hocalarım. İstikbalimiz bu gençlerimizin elinde? ifadesini kullandı.