Tarih: 06.05.2014 07:18

KİTAP FUARI NE ZAMAN?

Facebook Twitter Linked-in

Geçen sene 4 Eylül etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Sivas Kitap Günleri, başlangıç olması itibariyle çok önemsenmiş, bunun kurumsallaşmış bir kitap fuarına dönüştürülmesi yönünde kararlar alınmıştı. Aradan aylar geçmesine rağmen ses seda duyulmazken, bu konuda kat edilen mesafenin ne olduğu Sivas kamuoyu tarafından merak ediliyor.

 Türkiye’de birçok il kitap fuarları ile seneye başlarken, bundan nasibini almayan illerin başında Sivas geliyor. Bundan dört beş yıl önce, Sivas’ın önde gelen kültür insanları bir kitap fuarı düzenlemek için çeşitli girişimlerde bulunmuşlar ve çok önemli mesafeler kat etmelerine rağmen İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü’nün şehir bürokrasisini “yapamayız altından kalkamayız” türü yanlış yönlendirmesi ile sonuçsuz kalmıştı.

Geçen sene 4 Eylül etkinlikleri içinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN’ın özel çabaları ile önemli bir sonuç ortaya çıkmış ve bunun kurumsallaşması gerektiği hususunda adımların atılacağı şehir kamuoyuna vaad edilmişti.

Aradan epey zaman geçmesine rağmen İlkbahar veya Sonbahar’da yapılması düşünülen Kitap Fuarı hakkında bir gelişmenin olmaması kaygı ile takip ediliyor.

Birçok Sivaslı, okulların açık olduğu bir zamanda aynen Malatya veya diğer iller gibi kurumsallaşmış müstakil bir kitap fuarının yapılması gerektiğini dile getiriyorlar. Kitaba ilgi duyan bir çok insan, Sivas Valisi Alim BARUT’tan bu konu ile ilgili bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı hakkında kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyorlar..

Şimdi gözler yapılacak bu açıklamaya çevrildi. İlkbaharın sonuna gelinen bu zamanda, Sonbahar içinde bir müstakil kitap fuarı çalışmasının ne aşamada olduğu merak ediliyor...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —