Tarih: 05.09.2014 06:29

Kitap Günlerine Muhteşem Kapanış

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta 3.düzenlenen Kitap Günleri muhteşem bir kapanış ile son buldu. Kitap Günlerinin son gününde şiir severlere şiir ziyafeti sunan Hayati İNANÇ, nitelikli bir dinleyici kitlesine hitap etti.Buruciye Medresesinin taş işlemeleri arasında muhteşem anları konuklara yaşatan İnanç, Sivas’ta bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

 Sivas tarihi günleri sonlandırdı. Üçüncüsü düzenlenen Sivas Kitap Günleri Hayati İNANÇ’ın katılımı ile son buldu. Türkiye de tanınan ve sevilen Hayati İNANÇ’ın Divan Edebiyatından sunduğu örnekler dinleyenleri deyim yerinde ise adeta mest etti. Buruciye Medresesinin taş şiiri içerisinde Divan Edebiyatından kesitler sunan Hayati İnanç, bir birinden güzel edebi örneklerle de dinleyenleri büyüledi.

Yaklaşık bir haftadır süren Sivas Kitap Günleri geçen yıllardaki başarısını bir daha katlayarak devam ettirdi.Bir çok yazar ve yayınevinin konuk olduğu tarihi günlerin son deminde rahatsız olmasına rağmen Sivas’a gelen gönül insanı Hayati İNANÇ, okuduğu gazellerle dinleyenleri muhteşem medeniyetimizin asırlık anlarına götürdü.

Sivas Valiliği ve Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülen bu muhteşem günler Sivaslıların taktirini topladı.

 Hayati İNANÇ Kimdir?

Hayati İnanç 1961, Denizli doğumlu. Lisansını 1984’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Avukatlığın yanı sıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yaptı. "En değerli iş insana yatırım" diyerek; klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmak hayat tarzı oldu. TRT de "Can Veren Pervaneler" programını sunmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —