Tarih: 19.07.2014 08:16

KIZILELMA YILMAZ`I BEKLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ı şahlandıracak Kızılırmak Projesi Bakan YILMAZ’ı bekliyor. Marmaray gibi Uluslar arası boyutta değerlendirildiği taktirde Orta Anadolu’yu kalkındıracak bu dev Türkiye Projesinin mutlaka ele alınması gerektiği görüşleri dillendriliyor.

 Sivas için hayat olan Kızılırmak Projesi, akil eller ve akil düşünceler bekliyor. Osmanlı’nın yitik hayali olan bu dev projenin hayata geçmesi durumunda şehri abad edeceği görüşleri dillendirilirken, bunun yanı sıra İç Anadolu’yu da kalkındıracağı vurgulanıyor.

Türkiye- Japonya birlikteliği ile hayata geçen MARMARAY yanı sıra ikinci büyük Türkiye yatırımının Kızılırmak Projesi olduğu vurgulanıyor.

Osmanlı zamanında projelendirilen lakin tarihin tozlu raflarında unutulan Kızılırmak Projesinin devlet desteği ile yeniden gündeme gelmesi gerektiği belirtiliyor.Sivas’ta göçü önleyecek ve Orta Anadolu’da ikinci bir İstanbul meydana getirecek olan bu dev adımın, mutlaka ama mutlaka hayata geçirilmesi gerektiği ısrarla dile getiriliyor.

Kızılırmak etrafına yapılacak olan gezi parkurları, cafeler, okuma alanları, butik otel türü konaklama yerleri ve konutların, Sivas’ı güçlendirip güzelleştireceğini dile getiren birçok insan, bu şehrin de artık içinden nehir geçmesinin zamanının geldiğini vurguluyorlar.

Kabinenin başarılı bakanlarından hemşerimiz Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın mutlaka Kızılırmak Projesini hayata geçirmek için çaba sarfetmesi ümit ediliyor.

Sivas’ın Kızılelması olan Kızılırmak’ın artık yaşam bulması gereğini dile getiren bir çok Sivaslı, Bakan Yılmaz’ın bu hayali ete kemiğe büründürmesinin zamanının geldiğini ifade ediyorlar.

Bakanın bu projeyi Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a anlatması durumunda kabul göreceği ve bu büyük hayalin Türkiye Projesi olarak hayat bulacağı dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —