Tarih: 05.12.2019 21:52

Kızılelmaya, Kızılelmaya, Kızılelmaya...

Facebook Twitter Linked-in

SPHM (Sivas Postası Haber Merkezi)

TÜRKİYE´nin dünyada başa güreşecek projeleri konuşmasının zamanının geldiği biliniyor. Özellikle Osmanlı´nın dahi Sultanı Abdülhamid Hanın 1900 yılında temellerini attığı İstanbul Hicaz Demiryolu hattının, günümüz şartlarında modernize edilerek HZILI TREN güzergahına çevrilmesi bekleniyor.

İstanbul ve Mekke arası kısa mesafeye dönüşerek tahminen 24 saat gibi kısa bir zaman dilimi alacakken, TÜRKİYE´nin de yeniden merkez olma durumuna girebileceği belirtiliyor.

İstanbul´dan MEKKE ve Medine´ye gidecek olan bir hızlı tren hattı için komşu ülkelerden de hacıların gidebileceği hatta taşımacılık eksenli de Hızlı Trenin değerlendirilebileceği ifade edilmekte.

TÜRKİYE ÜRDÜN, SURİYE ve ARABİSTAN başta olmak üzere dört ülkeden geçmesi gereken HIZLI TREN hattının, bölgedeki iç savaşlar nedeniyle de akamete uğrayabileceği lakin zamanla bu durumun düzelmesinin hesaba katılarak bu projenin diri tutulmasının elzem olduğu görüşleri dile getiriliyor.

İslam Dünyasının içinde bulunduğu iç savaşlar ve kargaşaların bu tür yatırımlar ve bilinçlenmelerle aşılacağı bilinirken, acilen Türkiye Cumhuriyetinin bu tür projeleri dillendirerek insanların hayallerini diri tutması gerektiği vurgulanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —