Tarih: 06.10.2014 10:49

Kızılelma`ya Doğru

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Kızılelmaya doğru adım adım yaklaşıyor. Türkiye’nin yitik projelerinden Kızılırmak için umut ışığı doğdu. Belediye Başkanı Sami AYDIN ve ekibinin bu yönde çalışmalar içinde olması Sivaslıları heyecanlandırdı. Sivas’ı cazibe merkezi yapacak olan Kızılırmak Projesinin, Marmaray’dan sonra en büyük ikinci Türkiye projesi olacağı belirtiliyor...

Sivas nefesini tuttu ve Kızılırmak projesini beklemeye başladı. Sivas’ın Kızılelması olan Kızılırmak Projesi ile ilgili Belediye Başkanı Sami AYDIN’ın hassasiyet göstermesi kamuoyunda yakından takip ediliyor. Kızılırmak çalışmalarının başladığı bilgisine ulaşılırken, bu işi yakından takip eden pek çok Sivaslı, bu projenin ayağa kaldırılmasında devlet desteğine ihtiyaç olduğu ve mutlaka MARMARAY gibi dev çalışmalar silsilesinin Kızılırmak için de elzem olduğunu dile getiriyorlar.

Osmanlı’nın yitik projelerinden bir olan Kızılırmak’ın ıslahı ve çevreye ekonomik katkı sunma gereği üzerinde yeni fikirler hayatiyet kazanmaya devam ediyor. Türkiye- Japonya birlikteliği ile hayata geçen MARMARAY yanı sıra ikinci büyük Türkiye yatırımının Kızılırmak Projesi olduğu vurgulanıyor.

Osmanlı zamanında projelendirilen lakin tarihin tozlu raflarında unutulan Kızılırmak Projesinin devlet desteği ile yeniden gündeme gelmesi memnuniyet oluşturuyor. Sivas’ta göçü önleyecek ve Orta Anadolu’da ikinci bir İstanbul meydana getirecek olan bu dev adımın, mutlaka ama mutlaka hayata geçirilmesi gerektiği ısrarla dile getiriliyor.

Kızılırmak etrafına yapılacak olan gezi parkurları, cafeler, okuma alanları, butik otel türü konaklama yerleri ve konutların, Sivas’ı güçlendirip güzelleştireceğini dile getiren birçok insan, bu şehrin de artık içinden nehir geçmesinin zamanının geldiğini dile getiriyorlar.

Kızılırmak’ın sadece Sivas değil İç Anadolu için hayatiyet taşıdığına vurgu yapan pek çok insan, bu şehrin ikinci bir İstanbul olma yolunun Kızılırmak’tan geçtiğini ifade ediyorlar.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —