KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

Kızılırmak ile ilgili düşünceler sıcaklığını koruyor. Başkan AYDIN´ın KIZILIRMAK´ı Aksu gibi düşünüp daraltmasından korkuluyor.

 

Sivas Kızılırmak projesi için fikir geliştiremiyor. Sivas Belediyesi´nin Kızılırmak ile ilgili gelecek yüzyılı belirleyecek bir düşünce içersinde olmadığı görülüyor. Başkan Sami AYDIN´ın her seferinde Kızılırmak Sahil Yolu türü beyanatının içeriği ise bilinmiyor.

AYDIN´ın Kızılırmakı sadece sahil yolu bağlamında değerlendirmesinin ise Kızılırmağı kuşa çevrilmesi olacağı görüşlerin dile getiren pek çok Sivaslı, Kızılırmak´ın daha entelektüel bir boyutta değerlendirilmesi gerektiği görüşlerini dile getiriyorlar. Sivas´ın Kızılırmak kenarına kaydırılması yönünde bir düşünce geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan aydınlar, Kızılırmak kenarına kaydırılan Mardin vari otantik bir kentin, bu şehrin gelecek yüzyılını belirleyeceğini belirtiyorlar.

Sivas Belediyesi bünyesinde, Kızılırmak´ın felsefesini yapacak bir ekibin var olmadığı görüşlerini dile getiren pek çok mimar, Belediyenin bu yönde bir çabasının da söz konusu olmadığını belirtiyorlar.

İçinden nehir geçen şehirler kategorisine Kızılırmak vesilesiyle Sivas´ın da dahil olması mümkünken bunu sadece sahil yolu olarak düşünmenin, ırmağı kuşa çevireceği yorumları yapılıyor.

Kızılırmak´ın Belediye Mimarlık ve Mühendislik ufku ile projelendirilemeyeceği görüşleri dile getirilirken Kızılırmak´ın MARMARAY gibi bir devlet projesi olarak ele alınması gerektiği vurgulanıyor.

Başkan AYDIN´ın hali hazırda bir dere ıslahı projesi olan AKSU´yu pek çok yerde örnek göstermesi akıllara KIZILIRMAK, yoksa Aksu gibi mi ele alınacak sorularını getiriyor.

 



tolga
28.07.2015 17:10:54
bulduk yitirmessek derlerya, adama bak bürsürü sorun, problem dururken hala kızılırmak diyor, bir daha seçilemeyeceğini anladı sanırım ,, birilerini memnun edecek herhalde,, tabi halkı değil, birilerini,,

deren
29.07.2015 09:47:34
Başkanım, Kızılırmak Projesini diğer seçimlere sakla, zira enerjini bununla kaybedebilirsin. Sivas´ın çok önemli sorunları var, acil halledilmesi gereken. Mesela Askeri Hastanenin yerine 2. bir devlet hastanesi inşa edilebilir. Kuzey Çevre Yolu için girişimlere hız verilebilir.

İtibar
30.07.2015 10:10:13
Babam derki İtibar Para İle Satılmaz. Ama maalesef Sivaslı iş adamlarından bazıları para için itibar dahil herşeyi feda ediyorlar. Oysaki itibarı 1 kabul edersek sahip olunan para arkasındaki sıfırlar konumundadır. Yani 1.000.000.000.-TL nin başındaki 1 olmazsa arkasındaki sıfırlar kıymetsizdir. Ayrıca para kazanmak için her yol mübah değildir. Allahın hela kıldığı yoldan kazanılmazsa hep birlikte göreceğiz birilerinin çokluğundan çocuğundan çıkacaktır. Bizim atalarımız boş konuşmaz boşyere dememişler dedenin yediği ekşi erik torunun dişini kamaştırır diye.

ali cengiz
31.07.2015 15:19:37
sayın sivas postası çok iyi bir konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür edrim kızılmak projesini hızlı treni kızılımağın güney kıyısından götürerek kızıırmak projesini sami aydın şahsi intları ve çıkarları uğruna katletmiştir ama doğru kızılırmak projesi eğri köprü üstünden başlamaktadır çünkü sami bey hem tarihiesere hemde kızılırmağa sıfır yeşil alan reekrasyon alanı olması gereken yeri kendisi için imara açmış ve kızılırmak projesini başlatmış bulunmaktadır sıradan bir vatandaşa ise bir kulube dahi yaptırmayanlar iş kendi çıkarlarına gelince deveyi hamudu ile yutsalar az geliyor hızlı tren güzergahına gelince hali hazırdaki proje üzerinden tcdd tarafından istimlakı yapılmış parası ödenmiş olmakla birlikte viyadük ayakları yapılmış ikinci bir istimlak parası ödemek devleti trilyonlaca zarara uğratmak vata vatandaşın cebinden bu paraları çalmak demektir yetkilileri biran önce bu yanlıştan dönülmesi adım atmasını bekliyorum