Tarih: 07.10.2015 14:12

KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas´ın 4 tane KIZILELMASI hayalleri süslemeye devam ediyor. YILDIZ DAĞI, KALE EVLERİ, BİLİM MERKEZİ ve KIZILIRMAK´tan oluşan Kızılelmalar için gün sayılıyor.

Yıldız Dağı çalışmaları TBMM Başkanı İsmet YILMAZ, Vali Alim BARUT ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN tarafından titizlikler yürütülürken, gözler şimdi de KIZILIRMAK´a çevrildi.

Kızılırmak´ın bir devle projesi olması gerektiğini dile getiren uzmanlar, burasın hakkından Belediyenin gelemeyeceğini ifade ediyorlar. Belediye´nin burayı, ancak ve ancak bir yürüyüş alana çevirebileceğine dikkat çeken uzmanlar, bunun da ırmağın sonu olacağına vurgu yapıyorlar.

Sivas´ın gururu TBMM Başkanı İsmet YILMAZ´ın mutlaka ama mutlaka KIZILIRMAK´ı devlet projesi haline dönüştürmesi gerektiği görüşleri dile getiriliyor.

Kızılırmak´ın MARMARAY gibi dev bir hayal ve başarı ile Türkiye´nin gururu olabileceği ve Orta Anadolu´da göçü durduracağı belirtiliyor.

Sivas için hayatiyet taşıyan bu önemli değerin, hakkıyla işlenmesi durumunda sadece Sivas´a değil komşu illere de önemli katkıları olabileceği vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —