Tarih: 15.07.2019 11:23

KIZILIRMAK Devlet Projesi Olmalı

Facebook Twitter Linked-in

 SPHM ÖZEL HABER

Göç vererek tükenen SİVAS, çıkış noktaları arıyor. MARAMARAY, KANAL İSTANBUL gibi dev hayallerin TÜRKİYE gündemine gelmesi akabinde gözler KIZILIRMAK Projesine odaklandı.

Yakın zamanda ÇORUH NEHRİ PROJESİ´nin de Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın talimatı ile hayata geçmek üzere olması akıllara yeniden KIZILIRMAK PROJESİNİ getirdi.

Sivas Belediyesi´nin Kızılırmak ile ilgili projesinin olduğu lakin bunun zayıf olduğu vurgulanırken, Belediye bütçesi ile bu devasa ırmağın elden geçirilemeyeceği belirtiliyor.

KIZILIRMAK´ın, mutlaka ama mutlaka Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´a anlatılarak MARMARAY gibi devlet projesi olmasının sağlanması gerektiğini dile getiren duyarlı Sivaslılar, bu ırmağın elden geçirilip dizginlenmesi durumunda, SEN NEHRİ Paris´e nasıl hayat veriyorsa Kızılırmak´ın da SİVAS´a hayat vereceğini dillendiriyorlar.

OSMANLI döneminde de Kızılırmak ile proje çalışmalarının olduğu lakin günümüzdeki teknolojik imkanlarla bunun şimdi daha kolay mümkün olabileceği biliniyor. SİVAS´ın Orta Anadolu´da ikinci bir İstanbul olup, çevre illerin çekim merkezi haline dönüşebilmesi için Kızılırmak´ın devlet projesi olarak ele alınıp değerlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —