Tarih: 26.12.2019 14:26

KIZILIRMAK Fırsatı Kaçırılmamalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas düşünce çıtasını yükseltememenin açmazlarını yaşıyor. KIZILIRMAK´ın AKSU vari bir kadük düşünce içerisine dahil edilmesi gibi bir BELEDİYE fikri ortada iken, bu fikrin KIZILIRMAK´ı öldüreceği görüşleri dile getiriliyor.

Şehrin hala eski düzen üzerine kendi yıkıntılarından canlanmasının, tam bir açmazlar yığınını gündeme getirdiğini belirten aydınlar, Sivas´ın ırmak kenarına kaydırılmasının en doğru görüş olduğunu vurguluyorlar.

Irmağın bir yakasında üniversite, bu yakasında da yeni Sivas´ın modern bir sentezleme ile kurulması durumunda, İtalya´nın hayal şehri FLORANSA gibi bir modern şehrin hayat bulacağı görüşleri dile getiriliyor.

KIZILIRMAK´ın devlet projesi olarak ele alınması durumunda, İç Anadolu´da İkinci Bir İSTANBUL doğacağına vurgu yapan düşünce insanları, bu dev hayal için Ar-Ge düşünce sentezlemelerinin bir an önce oluşturulması gerektiğini vurguluyorlar.

MARMARAY, KANALİSTANBUL gibi Türkiye hayallerine mutlaka KIZILIRMAK´ın da dahil edilmesi durumunda, dudak uçuklatan ekonomik gelişmelere de kapı aralanacağı görülüyor.

Özellikle son yıllarda Sultan II.Abdülhamid HAN´ın, Karadenizi Akdeniz´e bağlama projesi kapsamında ilerleyen Ordu- Sivas yol projesinin de hayata geçmesi ile Sivas´ın cazibe merkezi olacağı ve bu merkezin KIZILIRMAK kenarında yeni bir şehrin doğmasına da katkı sağlayacağı vurgulanmakta.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —