KIZILIRMAK İçin Büyük Düşünmeli

KIZILIRMAK İçin Büyük Düşünmeli

Yeni Sivas´ı KIZILIRMAK kenarına kaydırarak, modern bir şehir oluşturmak mümkünken, Sivas bu düşünce çıtasına yaklaşamıyor. Kızılırmak´ın, MARMARAY gibi devlet projesi olarak ele alınması durumunda, Sivas´ın FLORANSA gibi hayal ve sanat şehrine dönüşebile

 

Sivas düşünce çıtasını yükseltememenin açmazlarını yaşıyor. KIZILIRMAK´ın AKSU vari bir kadük düşünce içerisine dahil edilmesi gibi bir BELEDİYE fikri ortada iken, bu fikrin KIZILIRMAK´ı öldüreceği görüşleri dile getiriliyor.

Şehrin hala eski düzen üzerine kendi yıkıntılarından canlanmasının, tam bir açmazlar yığınını gündeme getirdiğini belirten aydınlar, Sivas´ın ırmak kenarına kaydırılmasının en doğru görüş olduğunu vurguluyorlar.

Irmağın bir yakasında üniversite, bu yakasında da yeni Sivas´ın modern bir sentezleme ile kurulması durumunda, İtalya´nın hayal şehri FLORANSA gibi bir modern şehrin hayat bulacağı görüşleri dile getiriliyor.

KIZILIRMAK´ın devlet projesi olarak ele alınması durumunda, İç Anadolu´da İkinci Bir İSTANBUL doğacağına vurgu yapan düşünce insanları, bu dev hayal için Ar-Ge düşünce sentezlemelerinin bir an önce oluşturulması gerektiğini vurguluyorlar.

MARMARAY, KANALİSTANBUL gibi Türkiye hayallerine mutlaka KIZILIRMAK´ın da dahil edilmesi durumunda, dudak uçuklatan ekonomik gelişmelere de kapı aralanacağı görülüyor.

Özellikle son yıllarda Sultan II.Abdülhamid HAN´ın, Karadenizi Akdeniz´e bağlama projesi kapsamında ilerleyen Ordu- Sivas yol projesinin de hayata geçmesi ile Sivas´ın cazibe merkezi olacağı ve bu merkezin KIZILIRMAK kenarında yeni bir şehrin doğmasına da katkı sağlayacağı vurgulanmakta.



birgül kaplan
7.08.2015 08:11:39
Başkan sadece kendi rantı peşinde.bu kadar ileri görüşlü enfes bi proje gerçekten şehrine hizmet aşkıyla yanan biri için geçerli.başkanın derdi hizmet deyil ki yapsın.Onun derdi bu koltuğu bırakana kadar acaba daha nereleri kapatıp kendi ve ailemin lehine gelir sağlayabilirim derdi...vatani milleti yaşadığı şehri düşünen mı var Allah aşkına.kimi kandırıyorsunuz halkı mı?Halk size inanmıyor size inanan yanıbasınız daki bir avuç yalakalar pofpofculariniz.onlarda kişiliklerini sergiliyor apaçık!!!belediyenin böyle projeye yüreği yetmez sistem kral ve soytarıları sistemi olduktan sonra...