Tarih: 08.04.2017 12:27

KIZILIRMAK Kenarında Neler Oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas adım adım KIZILIRMAK havzasına doğru kaydırılıyor. Yeni Hastanenin de o havza içerisinde yer aldığı gözlemlenirken, özellikle ırmağın hemen yanı başında inşaatların yükselmesinin bilimsel durumu merak ediliyor.

Irmak kenarında meydana gelen yapılaşmaların, Belediye tarafından incelenip incelenmediği bilinmiyor. Neredeyse ırmağın hemen 50 metre yakınında, oluşturulan yapılaşmaların, sakıncalı olduğu ve buralardaki ruhsat işlemlerinin incelenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yeni hastane ve civarının da ırmak havzası olduğu bilinirken, buralarda da arsa ve ev fiyatlarının anormal artışlarının sebeplerinin araştırılması bekleniyor.

KIZILIRMAK Projesinin hayata geçirilmesi durumunda ırmak kenarındaki evlerde anormal artışların olacağını dile getiren müteahhitler, özellikle kıyı boyu pek çok arsanın alım satım işinde, bazı siyasetçilerin devreye girdiği ve buralarda ?gettolaşma? türü bir faiş rakamlı arsa el değiştirmelerin yaşandığı iddia ediliyor.

Reklam amaçlı tanıtımlarla da şehrin cazibe merkezi KIZILIRMAK kenarı olurken, Sivas Belediyesinin neden ucuz arsa üretip, halkın ucuz konut sahibi olması için çaba gösterip, ev fiyatlarının düşmesini neden sağlamadığı ise merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —