KIZILIRMAK Kenarında Neler Oluyor?

KIZILIRMAK Kenarında Neler Oluyor?

KIZILIRMAK Projesine mutlaka DEVLETİN el atması bekleniyor. Bu ırmağın modern anlamda dizayn edilmesinin ancak Devlet eli ile gerçekleşebileceğini belirten uzmanlar, olası ihmallerin şahsi rant koşturmasını pekiştireceğini iddia ediyorlar.

 

Sivas adım adım KIZILIRMAK havzasına doğru kaydırılıyor. Yeni Hastanenin de o havza içerisinde yer aldığı gözlemlenirken, özellikle ırmağın hemen yanı başında inşaatların yükselmesinin bilimsel durumu merak ediliyor.

Irmak kenarında meydana gelen yapılaşmaların, Belediye tarafından incelenip incelenmediği bilinmiyor. Neredeyse ırmağın hemen 50 metre yakınında, oluşturulan yapılaşmaların, sakıncalı olduğu ve buralardaki ruhsat işlemlerinin incelenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yeni hastane ve civarının da ırmak havzası olduğu bilinirken, buralarda da arsa ve ev fiyatlarının anormal artışlarının sebeplerinin araştırılması bekleniyor.

KIZILIRMAK Projesinin hayata geçirilmesi durumunda ırmak kenarındaki evlerde anormal artışların olacağını dile getiren müteahhitler, özellikle kıyı boyu pek çok arsanın alım satım işinde, bazı siyasetçilerin devreye girdiği ve buralarda ?gettolaşma? türü bir faiş rakamlı arsa el değiştirmelerin yaşandığı iddia ediliyor.

Reklam amaçlı tanıtımlarla da şehrin cazibe merkezi KIZILIRMAK kenarı olurken, Sivas Belediyesinin neden ucuz arsa üretip, halkın ucuz konut sahibi olması için çaba gösterip, ev fiyatlarının düşmesini neden sağlamadığı ise merak ediliyor.



metin
19.09.2015 14:32:10
babayiğit bir savcı bu konuya el atsa iyi olur, kızılırmak civarından başka işhan köyü ve civarınıda bazı malum sivası yiyen şahıs ve akrabalarının ucuza kapattığı ve şehrin özellikle altı su ve batak olan bu yerlere kaydırıldığı halk tarafından heryerde konuşuluyor, savcılar birşey yapamıyorsa başbakan veya cumhurbaşkanı bu gazeteleri okumuyormu neden müdahale edilmiyor ,,,neden bu şehrin kaderiyle oynanıyor, bakın yapılanlara kütüphane yanlış, hastane yeri yanlış, stadyum yeri yanlış, bu şehre ne olacak böyle,,, bu gazetede olmasa kimsede tık yok ayıp günah,,,

tolga
22.09.2015 01:10:10
Nerdesin başbakan, nerdesin ak parti yetkilileri, kim müdahale edecekse etsin bir an önce, çok pis kokular geliyor, bu tarz işler partiyide yıpratır sivasıda yıpratır, yokmu bir sahip,, halk olarak artık iiiimmmmddddaaatttt diyoruz,,,,

Sivasa sevdalı
22.09.2015 14:19:26
Neyzen ne demiş? Aldıkça al,daldıkça dal, çaldıkça çal,istersen yaz bin arzuhal, ne arayan var ne soran.

sahipsiz şehir
22.09.2015 14:23:10
Büyük otelin yanında yükselen binayı neden haber yapmazsınız?Bu şehire sahip çıkacak bir makam yokmudur?

ahmet mert
25.09.2015 03:01:22
iftirayı bırakın arkadasın dedıgı gıbı buyuk otel yanındakı bınayı arastırın