Kızılırmak`a Selam Olsun

Kızılırmak`a Selam Olsun

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun, Ak Parti Kongresinde yaptığı tarihi konuşmada Sivas’ın incisi Kızılırmak’a da selam göndermesi şehirde memnuniyetle karşılandı. Konya ve Sivas gibi iki kadim şehrin iki başarılı devlet adamı olan DAVUTOĞLU v

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun, Ak Parti Kongresinde yaptığı tarihi konuşmada Sivas’ın incisi Kızılırmak’a da selam göndermesi şehirde memnuniyetle karşılandı. Konya ve Sivas gibi iki kadim şehrin iki başarılı devlet adamı olan DAVUTOĞLU ve YILMAZ’ın, Türkiye için çok önemli başarılara imza atacağı kaydediliyor.

 Sivas, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun Ak Parti Kongresinde yaptığı konuşmayı dilinden düşürmüyor. Medeniyet varlığını ete kemiğe büründüren manifesto niteliğindeki konuşmada, Kızılırmak’a da atıf yapılması coşku ile karşılandı. İç Anadolu Bölgesi ve Sivas’ın “kaşıkçı elması” olan Kızılırmakın, yeniden bir Başbakan tarafında anımsanıyor olması tarihi bir anlam olarak kabul edildi.

Bunun akabinde yeni hükümeti kuran Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, kabinenin deneyimli ve başarılı ismi olan hemşerimiz İsmet YILMAZ ile de çalışmaya devam etmesi ayrı bir kıvanç olarak Sivas’ta dilden dile dolaştı.

Dışişleri ve Milli Savunma Bakanları arasındaki eşgüdüm ve başarının harikulade olduğunu belirten Sivaslılar, bu iki dengeden birinin Başbakan, diğerinin ise Milli Savunma Bakanı olarak göreve devam etmesinin Türkiye için çok önemli bir kazanç olduğunu dile getiriyorlar.

Osmanlı’nın yitik projelerinden biri olan Kızılırmak Projesinin, bu iki devlet adamı tarafından hayatiyet kazanabileceğini dile getiren pek çok insan, hükümetin kurulması akabinde, bu yönde temasların vakit kaybetmeden sürdürülmesi gereğine vurgu yapıyorlar.

Kızılırmak’ın hakkıyla değerlendirilmesi durumunda İkinci Bir Kanal İstanbul olacağını dile getiren Sivaslılar, Sivas ve İç Anadolu için bu ırmağın hayati önem taşıdığını belirtiyorlar.

Sivas’ın bu hayalinin mutlaka ama mutlaka Bakan Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu’na iletilmesi gerektiğini dile getiren duyarlı pek çok insan, bu büyük yatımın Sivas’ın geleceğini onaracağını belirtiyorlar.

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU ve Milli Savunma Bakanı hemşehrimiz İsmet YILMAZ’ın, Türkiye için bir şans olduğu vurgulanırken, bu iki devlet adamının önemli katkıları ile Sivas’taki bir çok projenin gerçekleştirilebileceği kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda