KOCACIK, Çıkış Arıyor

KOCACIK, Çıkış Arıyor

Siyasi desteğini yitiren, şehirde toplumun geniş kesimi tarafından eleştirilen Rektör Faruk KOCACIK, ?tuzu kuru? küçük bir azınlık haricinde destek bulamıyor. Bu yalnızlığının farkına varan KOCACIK´ın, seçime ramak kala İlahiyatçı Metin BOZKUŞ´u Rektör Ya

 

Cumhuriyet Üniversitesi seçimlere kilitlendi. Siyasi desteğini bir bir yitiren Faruk KOCACIK, değişik arayışlar içine girmeye devam ediyor. Şehirde de destek bulamayan KOCACIK´ın, son demde taktiksel ataklara geçtiği haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda ANKARA´da etkin birkaç siyasi ve bürokratın bir toplantıda ?Faruk KOCACIK ile artık yola devam etmenin anlamı yok. Üniversitede sıçrama yapamadı? haberini okurlarımızla paylaşmıştık.

Şehirde de desteği olmayan Rektör KOCACIK´ın, siyasi desteği sağlama maksatlı Metin BOZKUŞ´u Rektör Yardımcısı olarak ataması taktiksel bulundu.

Siyasi desteğini yitiren KOCACIK´ın Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ´ın desteğini alma maksatlı Gürünlü BOZKUŞ´u göreve getirdiği yorumları üniversitede günledir konuşuluyor.

Geçtiğimiz dönemde Hüseyin YILMAZ taktiği ile üç yılı geride bırakan KOCACIK´ın, seçime az bir zaman kala yine İlahiyatçı Metin BOZKUŞ´u rektör yardımcısı olarak değerlendirmesi, akıllıca bir taktik olarak yorumlandı.

Üniversite kaynakları ve siyasiler, Prof. Metin BOZKUŞ´un, son demde rektör yardımcısı olarak atanmasının KOCACIK´a bir fayda sağlamayacağını belirtiyorlar.

Bakan YILMAZ´ın desteğini alma amaçlı böyle bir inisiyatifin taktik amaçlı olduğunu, YILMAZ´ın da bildiği belirtiyorlar.

4 yıl boyunca özellikle Rektörün sağ kolu ERCAN ŞAHBUDAKOĞLU vesilesiyle yanlı kadrolaşmaların yaşandığı bilinirken, son dakika ataklarının bir işe yaramayacağı vurgulanıyor.

Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ, Ali, ERKUL, Ertan BUYRUK, Mehmet BAKIR, Hüseyin SARI, Metin EROL, Metin BOZKUŞ, Şeref BOYRAZ gibi geçtiğimiz dönem üniversitede etkin olan isimlerin, C.Üniversitesi için ellerini taşın altına koymadıkları üniversite kaynaklarınca dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: KOCACIK Çıkış Arıyor