KOCACIK´a ŞOK!

KOCACIK´a ŞOK!

Üniversite seçimlere odaklandı. Rektör adaylığını açıklayan Faruk KOCACIK´a şans tanınmazken, Ankara bağlamlı siyasi bazı etkin isimlerin de KOCACIK´tan desteklerini çekmeleri kulislerde şok etkisi oluşturdu. Hatırı sayılır çoğunluktaki pek çok öğretim üy

 

Cumhuriyet Üniversitesi seçimlere kilitlenmişken, çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. SİVAS POSTASI GAZETESİ Haber Merkezinin ulaştığı bilgiler ise dengeleri değiştirecek mahiyette. Geçtiğimiz hafta ANKARA´da bir araya gelen bazı etkin siyasi isimlerin KOCACIK´tan desteklerini çekmeye başladıkları bilgisine ulaşıldı. Cumhurbaşkanı´nın önüne gidecek 3 isim arasında KOCACIK´ın olma ihtimali bile görülmezken, yeni bir isim ve kadro üzerinde konuşulduğu alınan haberler arasında.

Aday olur olmaz şehir kamuoyuna inen KOCACIK´ın, önceki dönemdeki ilgiyi görememesi ile de bir şok yaşadığı vurgulanıyor. Kendisine geçmiş dönemdeki gibi bir ilgi ve destek bekleyen KOCACIK´a, bu dönem şehir kamuoyu tarafından destek verilmeyeceği belirtiliyor.

Şehrin esnaf tabanının hatrı üzere, birkaç öğretim görevlisi ve üç beş kişiyi şirkete işçi aldığı şehirde konuşulan KOCACIK´ın, yine aynı yolu deneyeceği lakin bu dönem bu ?mavi boncukların? işe yaramayacağı vurgulanıyor.

Sivas kamuoyu ise etkin, enerjik, hayali üniversiteyi ilklere taşıyacak bir isim ve yeni bir ekibin iş başına geçmesini arzuluyor.



Anahtar Kelimeler: KOCACIK
tahir
4.01.2016 15:48:54
Ne yüzle aday olur ki zaten anlamam. Üniveriste tamamen solun kalesi oldu bir bakıma ÇİN Kominist üniversitesi haline geldi. Sağcı hocalara inanılmaz baskı ve mobingler akıl alır gibi değil. Diğer taraftan hastane 80 milyar borca girerek iflas etti. tüm değerli hocalar kaçıp gitti bunların şerrinden hastaneye hasta gelmez oldu. çımkış pişkin pişkin adayım diyor. Tabi ki ak parti bunları görüyor ve gerekli bilgiler de siyasilere ulaştırılıyor. Sivas halkı %95 sağcı üniversite ise %95 solcu. Türkiyede başka hangi ilde böyle tezat var. Yeter artık emekli ol Makedonya ya dön artık sivasa verdiğin zarar yeterli. Hele hele son zamanlarda muhaliflere ve kendisine oy vermeyen hocalara karşı rektörlük binasında dayak attırmaya da başladığı duyuluyor.

ALLAH KORKUSU!
4.01.2016 18:51:06
Yeni Rektörde "Allah Korkusu" olsun yeter! Gerisi teferruattır!

Doğrucu
5.01.2016 22:27:11
Rektör bey yerel TV kanallarının birinde herşeyin güllük gülistanlık olduğundan bahsediyor. Vakıf ve hastane döneminizde dip yaptı. Nerde vergi rekortmeni olan vakıf! Hastanenin ihalelerine ilaç firmaları ve medikalciler ödeme yapmıyor diye teklif bile vermiyorlar. Medikal şirket sahiplerinden kıymetli bir insanımız hastanenizden alamadığı paraları yüzünden battı ve intihar etti. Birçok ilaç ve malzeme hastanede yok. Diyorsunuz ki diğer üniversite hastaneleride öyle. Size tavsiyem iyi araştırın. Söylenen herşeye kanmayın.O koltuğun hakkını verin. Sizden önceki dönemde de diğer üniversitelerde ödeme sıkıntısı vardı ama biz en iyi döner sermaye alan üniversitelerden biriydik. İnanmıyorsanız başhekiminize sorun. Ne oldu da döner sermaye bu hale geldi. Bir icraat yaptınız da biz mi görmedik. Yapmaya çalıştığınız ufak tefek hamlelerde külliyen zararda (yanık ve tüp bebek gibi). O birimler orta düzeyli devlet hastanelerinde bile var. Bu mu icraat dedikleriniz. Bazılarını ikna ettiğinizi sanabilirsiniz, ama güneş balçıkla sıvanmaz. Üzgünüm ama gerçekten çok başarısızsınız ve üniversitenin geleceğini de kararttınız. Amacım sizi üzmek değil ama durum gerçekten bu.

Rektör, TV Konuşması ve Manipülasyon
6.01.2016 10:39:51
2016 Yılına girerken CÜ Rektörü Üniversitenin Kalitesinden bahsederken bazı istatistikler verdi ve bunları "doğrular" diye sundu! Ancak, konu Hastaneden Tatminsizlikin % 60´larda olduğu bir Anket Sonuçlarına gelince, ilgili İstastikleri "YALNIŞ" olduğunu belirtti! Yani, çıkarınıza gelenler "doğru," çıkarlarınıza gelmeyenler YALNIŞ!... Bu durumu "DÜZELTMEK" için güdümlü bir yerel basında, bilimsel değeri sıfır görünen bir Güdümlü Araştırma Sonucu "oluşturma" zorunluluk haline geldi!... Ayrıca, ilgili TV Programında iki güdümlü "konuşmacı" da vardı! Rektör "yurtlardan" bahsederken Yerel Halka da "Barınma Pastası" sundu!... Açık olmayan Bölümlerin ve hatta burada yazdı bir "Dekanın İki Sekreteri" var... Yani, Vakfın "Fazla" Eleman çalıştırması bir zorunluluk değildir! Rektör Programda son derece korkak, çekingen, savunma pozisyonunda idi! Çok ciddi bir özgüven kaybı vardı! Allah razı olsun, bu tür Programdakiler "rahatlatmıyorlarsa!" :) Böylece gün pardon program kurtuldu!... :)

2016 yılı
7.01.2016 22:41:31
Bence 2016 da göreve seçilecek kişinin protokol ilişkilerinin ötesinde, tabana hitap edecek olması temennimiz

dfgthjhjkjkl
8.01.2016 09:39:31
rektörlük seçimleri mart a kalkıyormuş,rektör atamayla yapılacak mobikci faruk haca ne yapacak.

yalım
8.01.2016 14:58:35
kolay cinayet işlemek istermisiniz öldürmek istediğiniz kişiyi cumhuriyet üniv tıp fak hast yatırın yeter ordaki drlar gerekeni yapacaktır)))

Hasan
8.01.2016 20:31:52
Üniversitede yanlı kadrolaşmalar devam ediyor. Gülderen bostancı diğer oğlundan sonra küçük oğlunu da torpille araştırma görevlisi olarak işe aldırıyor. Bunların günahı çıkar bir yerden.

Bostan Bahcesi: "4" Bostani Aile Mensubu ve CU
9.01.2016 13:15:03
CU "dunden" beri Aile/Asiret Universitesi!... "Bal tutan, parmagini yaliyor!" Uzuldugum tek sey "Ankara´da Dayisi Olmayan" ama Gecesini-Gunduzune Katarak Darwin Kurallarina gore "Otekilestirenlerdir!" ...

ali güler
10.01.2016 00:02:11
Faruk hoca İİBF ye GSF nin dekanı hilmi bulutun amerikada okuyan kızını arş. gör. aldırmak için özel ilanla sınav yaptırmış. İİBF dekanı ile birlikte jüri üyelerini tehdit ederek alınması için baskı yapmış. başka bir aday kazanınca sınavı iptal ettirip mahkemeye verdirmiş. olay şimdi mahkeme aşamasındaymış. mahkemeyide baskı altına alarak hiç sivasa gelmeyecek birini asistan yapıp hem hak edenin hakkını yiyecek hemde devlet malıyla dost gönülleyecek.

bir bilen
20.01.2016 00:14:41
Üniversitemiz her dönemde zorluklar içinde oldu fakat hiç bu kadar madara edilememişti. kadrolaşma adam kayırma liyakatsiz insanların bu kadar baştacı edilip işini seven hizmet eden bilim adamları adeta kaçırılmamıştı. ve malum bildiriye imza atan vatan hainlerini müdür yapan zihniyet inşallah daha çok sürüneceksiniz.Sabırla bekliyecez.

bir bilen
20.01.2016 01:46:48
doğrucunun yanlışı var bence hastane nasıl para ödemiyormuş kim demiş bakın bir etrafınıza ilaç firmalarını bilmem ama medikal firmalar jeep ve lüks araba koleksiyonu yapıyor merak edenler için söyleyeyim bindikleri araçlar en az 500.000 ila 650.000 civarında steril medikal hortum dan kazanılan paralar helalinden güle güle binin... bu millete bu layık hastane 3 ayda para ödeyip devlet hastanesi fiyatlarından malzeme alanları ve satanları sığdırmaz ederseniz şimdi bu yaşadıklarınız az bile size döner sermaye de ödenmez çok yakında çünkü deniz bittiiiii. yazık daha yeni almıştı oysa neyse birkaç ayınız var tadını çıkarın .HASTANE NASIL BİR ÇETENİN ve ORGANİZE SUÇ ORGÜTÜNÜN ELİNDE DETAYLARI VE BELGELERİ İLE DEVAMI GELECEK.