Kokmuş Suyu Değerlendirilmiyor

Kokmuş Suyu Değerlendirilmiyor

Tarihi KULMAÇ DAĞLARI´nın eteklerinde bulunan şifalı ?KOKMUŞ SUYU? değerlendirilemiyor.Böbreklerdeki taşları düşüren ve idrar yolu hastalıklarına iyi gelen tarihi kaynak su, kaderine terk edilmiş bir durumda.

 

Pek çok imkanları olmasına rağmen, bu imkanları değerlendirilmeyen SİVAS adeta göç canavarı elinde tükeniyor. Ulaş İlçesi YAZICIK KÖYÜ sınırları içerisinde bulunan tarihi ve doğal KULMAÇ DAĞLARI eteğindeki doğal şifalı su değerlendirilemiyor.

İnsanların dört bir yandan gelerek bu suyu alıp götürdükleri bilinirken, kendi kaderine terk edilen suyun kaymakamlık imkanı ile çevre düzenlenmesinin yapılması mümkünken bunun dahi yapılma becerisinin gösterilmemesi eleştiri alıyor.

Hitit Yerleşim bölgeleri arasında bulunan SARIKIZ ve SARİSSA hinterlandı arasında yer alan doğal su, pek çok kaşıntı ve yaralara da iyi geliyor. Özellikle böbreklerdeki taşı hemen düşüren, yumurta kokusunu anımsattığı için?Kokmuş Suyu? olarak halkın isimlendirdiği su, OSMANLI döneminde de önemli yer tutuyor. Osmanlı zamanında da buraya? HAMAM BURNU? mevki denildiği ve burasının kaşıntı hastalıklarına iyi geldiği halk tarafından rivayet ediliyor.

KOKMUŞ´un çevre düzenlenmesinin yapılarak halkın daha modern imkanlarda yararlanması gerektiği ortada iken, burası ile ilgili bir proje çalışmasının yapılarak TURİZMe neden kazandırılmadığın merak ediliyor.



Murat ŞAHİN
1.08.2019 16:31:20
çok güzel bir yer