KOKMUŞ SUYU VE SUPPİTASSU

KOKMUŞ SUYU VE SUPPİTASSU

Tarihi HİTİT suyu ve SUPPİTASSU bağlantı yolunun hala neden yapılamadığı anlaşılamıyor!

STHM ÖZEL HABER

Turizm imkanları açısından bakir olan SİVAS değerlendirilmeyi bekliyor. Ulaş İlçesi YAZICIK köyü yanında bulunan tarihi KOKMUŞ SUYU da değerlendirilmeyi bekliyor.

3 Bin 500 Yıllık HİTİT KAYNAK suyunun KULMAÇ DAĞLARI bağlantısı bilinirken, KOKMUŞ SUYU'nun üst tarafından SUPPİTASSU'ya giden KERVAN YOLU'nun ULAŞ KAYMAKAMLIĞI tarafından dozerle neden yapılmadığı anlaşılamıyor.

KOKMUŞ SUYU- SUPPİTASSU bağlantısının yapılması ve SARİSSA -SUPPİTASSU yolunun da yapılarak hizmete açilmasi bekleniyor.

Her yaz onlarca BİLİM İNSANININ SİVAS'a ve SUPPİTASSU'ya geleceği belirtilirken,  bu iki güzergah yolunun yapılarak, turistlere hazır hale getirilmesinin elzem olduğu vurgulanıyor.

Ulaş Kaymakamı ve Altınyayla Kaymakamının ortak bir çalışma programı dahilinde bir araya gelerek bir çalışma takvimi yapmaları bekleniyor. KOKMUŞ SUYU,SUPPİTASSU arası "kervan yolunu" dozerle ULAŞ KAYMAKAMLIĞININ yapması beklenirken, SUPPİTASSU yolu ve SARİSSA arasının da ALTINYAYLA KAYMAKAMLIĞININ yapacağı bilgileri geliyor.

 



Anahtar Kelimeler: KOKMUŞ SUPPİTASSU