Kongre Müzesi Bahçesinde Tuhaflık

Kongre Müzesi Bahçesinde Tuhaflık

Kongre Müzesi Bahçesi´nde ağır iş makineleri ile binayı titreterek yapılan çalışmayı geçtiğim günlerde gündeme taşımıştık. Bu haberimiz üzerine gündüz çalışmayı bırakan firmanın, gece saat ondan sonra yine aynı yöntemi kullandığı gözlemleniyor.

 

Şehrin tarihi eserlerinin korunup kollanmasına yönelik çok titiz olan Sivas Postası Gazetesi şehrin çeşitli yerlerindeki muhabirleri ile çevreyi kolaçan ediyor.

Kongre Müzesi Bahçe düzenlenmesi nedeniyle geçtiğimiz gün bahçede ağır iş makinesi ile binanın zangır zangır titretildiği gözlemlenirken, haberimiz üzerine bundan vaz geçilir gibi yapılarak çalışmaların hülle yolu ile gece 22´ye çekildiği haber merkezimize ulaştı.

Böyle önemli bir eserin bahçesinde üstün körü yapılan bu çalışma vatandaşların tepkisini çekiyor. Kongre müzesi gibi özel ve güzel bir müze bahçesinin dahi elden geçilirken titiz olunması gerektiği bilinmesine rağmen, bu çalışmaların gelişigüzel yapılması kabul edilemiyor.

Yetkililerin biran önce yapılan bu çalışmanın, müze bilinci ve kurallarına göre yapılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Amacın SİVAS POSTASI´ndan kaçmak olmayıp, tarih bilinci ve şuuru ile eserlere yaklaşılmasının daha önemli olduğunun bilinmesi gerekiyor.