Köpek Buluşmaları Devam Ediyor

Köpek Buluşmaları Devam Ediyor

Sivas´ta yaz ile birlikte başlayan dondurma yalama, çekirdek çitleyip yere atma etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. Her akşam, evde beslenen köpekleri bir araya getiren sahipleri, yeni bir köpek geleneğinin başlamasına ön ayak oluyorlar.

 

Sivas´ta akşamları bir araya getirilen süs köpekleri renkli görüntüler oluşturuyorlar. Adeta bir biri ile kaynaşan köpekler ve sahipleri, her akşam düzenli olarak buluşuyorlar.

Sivas´ta evde beslenen pek çok süs köpeği sosyalleşmek amacı ile bir araya getiriliyor. Düzenli olarak Belediye Sosyal Tesislerinin bulunduğu yeşil alanda bir araya gelen köpekler ve sahipleri, renkli görüntülerin oluşmasına neden oluyorlar.

Özel beslenen, bakımı içinde önemli miktarda maddi kaynak aktarılan genelden genetiği ile oynanmış süs köpeklerine, sahiplerinin ilgisi ise görülmeye değer. Kendi aralarında ?köpek dostluğu? da geliştiren insanlar, termosla getirdikleri çayları da bir birine ikram ederek değişik bir akşam geçiriyorlar.

Evde bakımı, banyosu, özel maması ile bir sektör olan bu uğraşa gönül verenlerin ise çok hassas oldukları gözlemlendi. Kazara bir birine dalan köpekleri, can siperane koruyan sahiplerinin hassasiyetleri, dikkatlerden kaçmıyor.

Genelde bayan olan süs köpeği sahiplerinin, her akşam aynı yerde köpeklerini buluşturarak sosyalleşmelerine katkı sundukları gözlemleniyor.

Çeşitli boyda, cinste ve yaşta olan köpekler, Sivas´ta yeni bir sosyal sınıf ve birlikteliğin de zeminini hazırlıyorlar.

Köpeklerin çimenler üzerinde oynamasını, çekirdek çitleyip yere atarak izleyen şehrimiz insanının mutluluğunu resmini ise hangi ressamın yapacağı merak konusu.



taner
13.07.2015 02:33:06
Koca koca insanlar caddede sokakta çeke çeke marifetmiş gibi köpek gezdirir oldular, balkonda kocaman köpek besleyenler var, kıyamet alameti olsa gerek,,,haa sokağada pisletip öylece bırakıyorlar, ayıp, yazık günah, bahçen olur, köyde olursun beslersin ama balkonda dairede köpek beslemek hayvana ve komşulara resmen işkencedir, bırakın bu işleri lütfen,