Köpek Cezaevi

Köpek Cezaevi

Barınağın yapımına 7 MİLYON para harcanmış.Neden yasaya aykırı olan çöp alanına yapılmış anlayamadım.Bu paranın Sami AYDIN´ın şahsi servetinden alınması gerekir.

 
Sivas Belediye Başkanı
Sami AYDIN Tarafından Yapılan
KÖPEK CEZA EVİ

Hayvanları Koruma Kanunun ?22. (1) MADDE çöp döküm alanına barınak yapılmaz?

Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın daveti üzerine iki AK PARTİ milletvekili, idari amirler, Vali ve Vali Yardımcıları, üç yüz kişiye yakın vatandaşlar, SEYFE BELİ ÇÖPLÜĞÜNDE bir araya gelinde.

Konuşmalar yapıldı.Milletvekilleri bu konu ile ilgili Belediye maddi destek vereceklerini söylediler.Parayı milletvekilleri kendi ceplerinden vermedikleri için.

DEVLETİN sırtından, yasalara uygun olmayan olmayan barınağa para sağlayacakları sözü verdiler.

İhale yolu ile barınağın ihtiyaçları OZAN gurubu adı verilen şirkete verilmiş. Yılda bu şirkete 7 milyona yakın para ödeniyor. Şirketin sahibi İZMİR´de keyfine keyif katarken, bu köpekler cezaevinde acı çekiyor.

OZAN gurubundan iki temsilci Seyfebeli Barınağında şirketi temsil ediyor.

Her köpek için 70 santimetre genişliğinde münferit odalar var.

Havalandırma yeri toprak. Köpekler dışkılarını ve idrarlarını toprak zemine yapıyorlar.

Altı yada beş köpeğe, koruma tellerinin üzerinden dışkı karışımı toprak zemine, hamur haline getirilmiş bir kürek ekmek atılıyor.

Aç olan köpekler, bir kürek dolusu atılan ekmeğe koşuyorlar güçlüler yiyor zayıf köpekler aç kalıyor.

Köpeklerin sırtından çıkar sağlamak ayrı bir konu.Bu KÖPEK CEZAEVİNDE 1000 i aşkın köpek var.Çöp alanları insan dışkıları ile dolu devasa çukurlar var.Su yoktur.Su için beton yalayan köpekler gördüm.İtfaiyenin keyfine kalmış.Ne zaman su getirirse köpekler o zaman suya doyuyor.

Plastik bidonlar ikiye kesilmiş ve su kabı yapılmış.Kapların kimisinde su yok.Kapların tümü kirli.

YASAYA göre, SU ve YİYECEK KAPLARI plastikten olmaz.

Su kapları ile köpeklerin yattığı yerlerin en az 15 günde yıkanıp dezenfekte edilmesi şart.

Köpeklerin yiyeceği dışkılı zemine atılıyor.

 Barınağın yapımına 7 MİLYON para harcanmış.Neden yasaya aykırı olan çöp alanına yapılmış anlayamadım.Bu paranın Sami AYDIN´ın şahsi servetinden alınması gerekir.

Orman Müdürü OKAN BEY, Seyfe Beline barınağın yapılması için Müdürler komisyonunda, çöp alanına barınağın yapılmasının uygun olmadığını söylemiş olsaydı, İL HAYVANLARI KORUMA KURULUNDA, Müdürler komisyonunun, Seyfe Belinde barınağın yapılmasını kabul etmesi mümkün değildi.

Bu durum kanuna aykırı.Valiliğin sekreterliğini yapan Orman Müdürü, çöp alanına barınağın yapılmasının yasal olmadığı konusunu, 26-06-2018 tarihinde Sayın Vali Yardımcımız Yeliz YILDIZHAN hanımefendiye ve kurula söylemiş olsaydı, yasadışı barınağın yapılması, müdürler toplantısından geçemezdi ben toplantıdaydım.

Çöp alanına barınağın yapılmayacağı konuşulmadı.Müdürlerin almış olduğu karar, HAYVANLARI KORUMA KANUNUNA aykırı olduğundan karar geçerli değildir.

 



Anahtar Kelimeler: Köpek Cezaevi
DİLBER KAVAS
12.10.2018 10:37:12
Ben çok üzüldüm. O barınaktan ümitliydim. O kadar kötü şartlar da olduklarını bilmiyordum. Sokakta olsalar daha iyi ama karınlarını doyuran zarar vermeyen insan bulmak zor. Allahım ne olur insanlara biraz merhamet, vicdan, aldıklarını helal olarak kazanmalarını nasip et. İnsanlık Ölmemiş Diyelim.