Kötü Gidişat Durdurulmalı

Kötü Gidişat Durdurulmalı

Sivas Fen Lisesi, gerek akademik başarıda, gerekse genel eğitim işleyişinde adeta nal topluyor. Bir önceki yıla göre, sınavı kazananlar yarı yarıya düşerken, eğitim anlamlı pek çok olumsuzluk da, başta veliler olmak üzere herkesin tepkisini çekiyor.

 

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye aday olması gereken Sivas Fen Lisesi, başarısız idareciler nedeniyle adeta nal topluyor. Akademik başarı anlamında epey bir gerilemenin olduğunu belirten veliler ve eğitimciler, bir önceki yıla nazaran sınavı kazanıp yerleşenlerin sayısının yarı yarıya düştüğünü belirtiyorlar.

Bu çağda ve özellikle de 2015 yılında çağdaş ve modern Türkiye´ye yakışmayan bir başka konu ise tartışılmaya devam ediyor. Öğrenci banyolarında, kapı yerine perde olması ise hayret verici bir geri kalmışlık olarak görülüyor.

?İnşaat firması öylece bırakıp kaçtığı? mazeretine sığınan okul idarecilerinin, buna bir çözüm bulmak için bir safiyane gayret gösterme becerilerinden yoksun olmaları ise anlaşılamıyor.

Şahsi gayretlerle dahi öğrenci banyolarına kapı bulunup takılabileceğini dile getiren pek çok veli, biran önce Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, bu başıboşluğa ve nemelazımcılığa müdahale etmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Fen Lisesi´nde yaşanan kaoslardan birinin de, öğrencilerin yemek problemleri olduğu belirtiliyor. Yemeğe inerken özel intizam ve düzen yerine çocukların sıra bulmak için koşuşturdukları vurgulanırken, yaşanan arbedeye çözüm bulamayan okul idarecilerinin orda ne için durdukları ise merak ediliyor.

Kısa bir süre İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü de yapan lakin ortaya bir vizyon ve misyon koyamayan, başarılı bir yönetim ufkundan uzak Okul Müdürü Birol ELMACIOĞLU´nun, okuldaki sorunları çözme yönünde bir beceri gösterememesi eleştiriliyor.

Duyarlı eğitimciler, Sivas´ın başarısız yöneticilerle bir saniye dahi kaybetmesine müsaade edilmemesi gerektiğini dile getiriyorlar. Bakanlığın vizyon ve misyonunu, kendi enerjisi ile bütünleyemeyen hantal pek çok okul idarecisi ile, bir arpa boyu dahi yol alınamayıp, şehrin eğitim geleceğinin heder edileceği görüşleri dillendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Kötü Gidişat Durdurulmalı
sefilix
26.10.2015 10:23:58
Bu genel bir politika hala anlamadınız mı? Daha öncede yazdım. Adamlar 13 senedir iktidardalar sömürge devletlerinde bile uygulanmayan eğitim politikaları ile eğitimi mahvettiler. Ben dışarıdan bir adam olarak görüyorum da siz hala neden görmek istemiyorsunuz. Bu da bir amaca hizmet ediyor işte. Yazsam anlamaz ki akp li. Burnunun dibinde ki çocuğunun davranışlarına baksın anlar ama gözünün önünde anlamıyor işte. Yapacak bir şey yok. Okumayan düşünmeyen bireyler bu tip partilerin işine geliyor. Eğitimde amaç istendik yönde davranış değişikliği kazandırmak değil midir? Ee bu davranış değişikliği oluyor ama kimin işine yarıyor. Onu bir düşünün bakalım. Öyle fen lisesi falan işi değil genel bir politika bu. Vicdanlı öğretmenlerle konuşun ne halde olduğumuzu anlatsınlar.

ARİF HOCAOĞLU
27.10.2015 13:34:47
son dört yıldaki başarı düşümünü son yıla has kılmak adalete uyar mı? Allah aşkına 13 yıl önce sivas eğitimde kaçıncı sıradaydı.Okul bazında hazırlanan bilimsel proje ve başarı sayısı neydi? Gözünü kapatan sadece kendine gece yapar. Okul idaresini tebrik ediyorum.

eğitimci
28.10.2015 06:20:30
Ülkü Ortaokulun da da başarısızdı.

veli nimet
28.10.2015 19:17:06
öncelikle buhaberi yapan duyarlı gazetecileri kutluyorum. sivasın en başarılı çocuklarının eğitim gördüğü fen lisesinde evlere şenlik bir toplantı gerçekleştirildi. sayın müdürümüz mesaisinin %80 ini yurdun işlerine ayırdığını söyledi.ne yazık ki yurdun sorunlarınada bir çözüm bulamadığı aşikar.peki ya eğitim görmeyi bekleyen bu süper çocukların sorunlarıyla kim ilgilenecek? belli değil çünkü müdür bey i bu yoğun mesaisinde çocukların sorunlarından haberdar etmek mümkün değil ve müdür bey çok iyi işler yapmış gibi toplantı sonunda 90 kişilik yemek salonunda 400 öğrenciye yemek yedirdiği için velilerin kendisine teşekkür etmemesine bozuldu. sanırım çocuklar aç kaldıkları için teşekkür bekledi.bu tür bir eğitim anlayışıyla fen lisesinde çocuklarımız,pek çoğu geleceğin dahileri olacak çocuklarımız hebe olmaktadır.umarım bu haber ses getirirde sivas fen lisesinde idareci ve eğitmen kadrosunda bir iyileştirmeye gidilir.

Öğretmen
28.10.2015 20:04:12
Bence insan, yönetemeyeceği yere talip olmamalı. Sadece BİROL BEY için söylemiyorum, bazı okul müdürleri ve müdür yardımcılarına bakıyorum, zerrece bir vizyonları ve yetenekleri yok. Bir yolunu bulup idareci olmuşlar. Ellerinde ancak evrak dolandırıp öğretmenlere imza attırıyorlar. Ne bir proje, ne bir yeni çalışma. Allah Milli Eğitim Müdürü´nün yardımcısı olsun. Sivas´ta bu yapıyı nasıl kıracak bilemiyorum.

ceren
28.10.2015 23:57:13
ahhh ahhhh Lütfü Kengeç hocam zamanında bölemiydi.Bu günlere getirenler utansın.

sivaslı
29.10.2015 08:26:29
SİVAS FEN LİSESİ SİVAS IN göz bebeği.Oraya çok ama çok önem verilmeli.BURASI SİVAS IN AYNASI BENCE.

adım bende kalsın
29.10.2015 11:35:22
Bu kadro ile eğitim ogretim olmaz... resmen becerisizler ordusu . Velilerden toplayacagi para ile okuldaki tamileri yapmayı düşünen bir yönetim. Devletimiz dünyanın bakım onarım ödeneğini verirken mevzuatla ugrasmayi kendilerine zulüm gördükleri için parayi Velilerden isteyen beceriksiz yönetici. ...

adsız
31.10.2015 19:39:16
Son zamanlarda atanan yöneticilerin çook büyük çoğunluğu bu şekilde.İdarecilikten bi haber. Yöneticilik desen oda sıfır. İnsan ilişkisini karşısındaki öğretmenleri tehdit etmek ´´ Benim arkam kuvvetli.Ben buraya nasıl büyük torpille geldim biliyor musun? Bana saygı gösterin ´´demek zanneden, hiç bir problemi çözemeyen ,okulundaki özveri ile çalışan insanların emeklerinin üstüne yatan ,olaylara at gözlüğü ile bakan , bedavacılığı kar sayan insanlar topluluğu

üzgün
8.11.2015 19:20:57
sfl de eğitim gören 400 küsür derece yapmış öğrenci ne yazık ki beceriksiz idareci ve umursamaz öğretmenler yüzünden ziyan oluyor.hele yabancı dil öğretmenleri, haftada kaç saat İngilizce dersleri olmasına rağmen felaket durumda. çocular İngilizceden soğudu, bildiklerini bile unuttular. fen lisesinde İngilizceyi unutacaksınız mantığı çok yanlış.o zaman niye ders programına koyuyorsunuz. lütfen yetkili makamlar bu çocukların geleceğini karartmayalım. sfl de yaşanan sorunlara bir çözüm bulalım.

adım bende kalsın
9.11.2015 10:02:08
Üzgün un yazdıklarını aynen katılıyorum. Hele bir İngilizce Öğretmeni var ki evlere şenlik . Adam ingilizceyi bilmiyor. Nasıl ingilizce öğretmeni olmuş hayret. Milli eğitim müdürünü göreve çağırıyoruz.

Boşver
14.08.2016 02:40:25
Lütfen birisi Allah rızası için cevap versin ben 491.5 puanla buraya geldim lise bu kadar kötüleştimi yani yurt ortamı , yemekhanesi, öğretim kadrosu şuan çok pişman oldum gerçekten bu kadar geriledimi ilk bine kimse girmemiş en son ygsde bilen birisi cevaplasın lütfen Teşekkürler